KulturaNajaveNaslovna

Izložba grafika „Nebu pod oblake“ Tatjane Trajković

Izložba grafika „Nebu pod oblake“ Tatjane Trajković biće otvorena 1. aprila u Foajeu Kulturnog centra Pančeva. Izložba će biti otvorena do 15. aprila.

Samostalna umetnica Tatjana Trajković kaže da u okviru teme Nebu pod oblake i moru pod talase radi grafike koje opisuju otisak duše.

Verujem da duša treba da leti sama, i dok je dan i dok je noć, da sakuplja najsuptilnije emocije iz okruženja u kome je slobodna, opuštena i nesputana. Njeno je nebo, njeno je more, njen je i ceo podzemni svet. Kada je duša slobodna čovek vidi duboko, razgovara sa životinjama, poznaje šumu i oblake. Različiti su načini na koji može da se poleti, različiti su prizori na koje se u tom letu nailazi i to je osnovna tema kojom se bavim. Svaki utisak postaje otisak! Radovi su urađeni u tehnici monotipije, u različitim formatima. Monotipija je tehnika otiskivanja samo jednog otiska. On je jedinstven i neponovljiv, baš kao i svaki let duše. Ne može se umnožiti niti se može podeliti, ostaje kao jedinstven otisak momenta u kome je let trajao, kaže Tatjana Trajković.

 

 

Adresa: Foaje Kulturnog centra, Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo