DruštvoNaslovna

Završeno asfaltiranje ulica u Dolovu, na red su došli Jabuka i Kačarevo

U okviru projekta javno-privatnog partnerstva u oblasti održavanja i izgradnje putne infrastrukture i ove godine nastavljeni su radovi na teritoriji Pančeva i naseljenih mesta. Upravo su završeni radovi na asfaltiranju četiri ulice u Dolovu u dužini od 4 kilometra.

Maja Vitman, gradska menadžerka u pratnji republičkog poslanika Marka Mladenovića i članova mesne zajednice Dolovo obišla je ulice Lole Ribara, Sonje Marinković, Zimsku i Bratstva Jedinstva kako bi se uverila da su radovi izvedeni kako je i bilo predviđeno.

Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva kaže da je nakon uređenja ovih ulica u Dolovu ostalo još samo uređenje kanala u pojedinim ulicama.

Početkom ove godine počeli smo sa radovima u Dolovu i za samo nekoliko nedelja smo uspeli da završimo četiri kilometra trase puteva. U ulici Lole Ribara uređen je i parking. Projekat javno-privatnog partnerstva je važan zbog efikasnosti u izvođenju radova i uštedi troškova. Važna nam je i saradnja sa meštanima u svim mestima gde radove izvodimo. I ovde u Dolovu smo lepo sarađivali i meštani su dobili putnu infrastrukturu kako i dolikuje u 21. veku, izjavila je Maja Vitman.

 

Miljana Vuković, Maja Vitman i Marko Mladenović

 

Miljana Vuković, članica Saveta Mesne zajednice kaže da je javno-privatno partnerstvo za uređenje putne infrastrukture od velikog značaja za meštane Dolova, jer su za jako kratko vreme kompletno uredili nekoliko ulica.

Urađene su ulice Bratstva Jedinstva, Lole Ribara, Zimska i Sonje Marinković. Asfaltiranjem ovih ulica rešen je višedecenijski problem, jer decenijama nije ulagano u selo ovoliko koliko se to radi u poslednje vreme, ocenila je Vuković.

 

 

Đurica Vojnov iz Dolova pohvalio je saradnju mesne zajednice i Grada Pančeva, jer kaže da su asfaltirane ulice upravo rezultat te dobre saradnje.

Svako voli svoje selo i naravno da nam je drago svaki put kad se uradi nešto lepo i korisno. Za veoma kratko vreme kompletno su urađene čak četiri ulice i to svakom meštaninu puno znači. Svaki auto i poljoprivredne mašine će duže trajati sad kad su ulice asfaltirane, smatra Đurica Vojnov.

Milanka Janović kaže da je lepo što je urađen plato za pijacu i što su asfaltirane ulice.

To puno znači svakom Dolovcu. Selo je veliko i bilo bi dobro kad bi sve ulice bile asfaltirane. Sada kad idete asfaltiranom ulicom, drugačije je, nego kad je kaldrma, kako je bilo do sada. Za mlade u selu mnogo znači što se ono sređuje, smatra Milanka Janović iz Dolova.

 

 

Osim putne infrastrukture u Dolovu će ove godine biti i nekih drugih investicija. U toku je izrada projekta za izgradnju vrtića. Dolovci će vrlo brzo dobiti vrtić.

Grad Pančevo, kao odgovorna lokalna samouprava iskoristio je priliku da sprovede projekat javno privatnog partnerstva za finansiranje, rekonstrukciju, rehabilitaciju i održavanje puteva u zimskom i letnjem periodu. U okviru tog projekta do sada su radovi završeni u mestima Banatsko Novo Selo, Glogonj, Starčevo, Banatski Brestovac, Omoljicu i Dolovo.

Grad Pančevo nastavlja sa uređivanjem putne infrastrukture kroz projekat javno-privatnog partnerstva. Trenutno se izvode radovi u Jabuci i biće završeni u roku od nekoliko nedelja. Danas su radovi počeli i u Kačarevu.