InformacijeNaslovna

Raspisan foto-konkurs na temu „Ludosti i eko mudrosti“

Zavod za javno zdravlje Pančevo desetu godinu organizuje foto-konkurs i izložbu fotografija “Objektivom kroz svet oko nas”. Izložba je posvećena Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine. Ovogodišnja tema je “Ludosti i eko-mudrosti”.

Ovi značajni ekološki datumi ove godine nas opominju da je krajnji rok da svoju pažnju i aktivnosti usmerimo na restauraciju planete i „resetovanje“ naših stavova, da resetujemo ponašanje, izbor od toga šta jedemo, kupujemo, kako se krećemo, koliko toga bespotrebno trošimo i bacamo, da shvatimo da je, to kako se ponašamo prema drugim živim bićima i planeti baš onako, kako ne bi želeli da se sa nama ophode. Ideja nam je da ovom izložbom pokažemo pametne, mudre, ekološke, održive izbore, i sve ludosti koje srećemo u okruženju, one negativne, i pre svega one pozitivne koje mogu biti ideje za velike eko-mudrosti, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Zamišljeno je da izložba bude konciprana od fotografija prirode Srbije u kojima se ogleda i pozitivan i negativan aspekt životne sredine Srbije i uticaj čoveka na prirodu Srbije.

Cilj organizatora je da istaknu primere i ideje za obnovu naše svesti i našeg življenja u skladu sa prirodom.

Izložba se organizuje pod patronatom Fotosaveza Srbije. Prihvataće se fotografije koje se odnose na sve segmente životne sredine.

Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografija mladih do 16 godina i Izložba fotografija odraslih autora.

Svaki autor može da podnese do 4 fotografije u digitalnom obliku u boji ili crno-bele. Propozicije i prijava na www.fotoss.org ; www.zjzpa.org.rs. 

Prijem radova do 25. aprila.