NaslovnaSport

Akcija “Sport je važan” predstavljena je u Pančevu

Akcija „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“ predstavljena je u Pančevu. Sprovode je Sportski savez Srbije i Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Sportski savez Pančevo prepoznao je važnost fizičke aktivnosti za najmlađe i odmah prihvatio predlog da se akcija sprovede u PU „Dečja radost“ koju pohađa više od 2.700 dece i to na samom početku ovog nacionalnog projekta.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, sportski direktor SSS Dragan Šešum, predstavnici predškolskog sporta Goran Vještica i Goran Perić predstavili su i upoznali kolege iz Pančeva, predsednika Sportskog saveza Pančeva Slobodana Bitevića, sekretara Dejana Perića, direktorku PU „Dečja radost“ Ilijanu Ogrizović, kao i koordinatora za fizičku aktivnost u predškolskim utanovama Ivana Markovića, kako projekat izgleda.

 

 

Sa reči se prešlo na dela te je održan trening sa mlađim predškolcima.

Uz instruktore Saveza za predškolski sport i fizičku aktivnost i Ristu sportistu sa velikim oduševljenjem 30 minuta vežbali su i mališani.

Vaspitačima su podeljeni diskovi sa setovima vežbi sa elementima atletike, gimnastike, korektivnim vežbama i vežbama sa loptom kako bi svaki dan deca mogla da imaju organizovanu fizičku aktivnost.

 

 

Dok projekat ne stigne i u ostale vrtiće možete vežbati uz video snimke na youtube kanalu Sportskog saveza Srbije.

Izvor: Sportski savez Pančevo