InformacijeNaslovna

Vakcinacija bez zakazivanja počinje od 7. aprila u svim naseljenim mestima na teritoriji Pančeva

Organizovana akcija imunizacije stanovnika Pančeva bez zakazivanja vakcinom Sinofarm kineskog proizvodača, u svim naseljenim mestima na teritoriji ovog grada počeće u sredu, 7. aprila.
Kompletnu organizaciju i nadzor nad vakcinacijom sprovodi Gradski štab za vanredne situacije, putem Zavoda za javno zdravlje Pančevo i Doma zdravlja Pančevo.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva kaže da će medicinske ekipe Doma zdravlja koje sprovode vakcinaciju svaki dan biti u drugom naseljenom mestu prema ranije utvrđenom rasporedu koji će biti objavljen na sajtu Zavoda, Doma zdravlja, Grada Pančeva i u sredstvima javnog informisanja.

Punktovi za vakcinaciju na kojima građani mogu da se imunizuju bez zakazivanja biće otvoreni u mesnim ambulantama od 8 do 15 časova dana kada je zakazana imunizacija u tom naseljenom mestu. Građani ne treba da čekaju poziv, biće primljeni na svakom punktu gde je tog dana organizovana vakcinacija. Vakcinacijom će biti obuhvaćene sve starosne kategorije stanovnika počev od 18 godina. Prioritet će imati građani stariji od 65 godina, objasnio je gradonačelnik Stevanović.

Svi podaci o vakcinisanim osobama unosiće se u istu bazu kao i za ostale građane koji su se prijavili preko portala eUprave. Uporedo nastavlja se i vakcinacija stanovnika koji su se prijavili putem portal eUprave po unapred zakazanom terminu na lokacijama u samom gradu.

Raspored vakcinacija bez zakazivanja:

Zdravstvena stanica Jabuka 7. april od 8-15 časova
Zdravstvena stanica Dolovo 8. april od 8-15 časova
Zdravstvena stanica Glogonj 9. april od 8-15 časova
Zdravstvena stanica Kačarevo 10. april od 8-15 časova
Zdravstvena stanica Omoljica za građane Omoljice i Ivanova 11. april od 8-15 časova
Zdravstvena stanica Starčevo 12. april 8-15 časova
Zdravstvena stanica Banatsko Novo Selo 13 april od 8 do 15 časova
Zdravstvena stanica Banatski Brestovac 14. april od 8 do 15 časova