DruštvoNaslovna

Stevanović žestoko odgovorio Đilasu na još jednu laž: Pančevo je grad sporta

Tabloidni portal pod dirigentskom palicom tajkuna Dragana Đilasa u veoma te ndencioznom tekstu izneo niz neistina na račun gradske vlasti i odnosa prema sportu. Manipulisanjem trenerom i igračima kluba, i pre svega decom koja su članovi kluba koji se zove „Dinamo 1945“ i koji sa starim Dinamom koji jeste bio simbol Pančeva, jedinu vezu ima zbog sličnog imena i grba, pokušavaju da se skrene pažnja sa nestručnog rukovođenja klubom i da se svi problemi koje klub, igrači i stručni štab prebace na Grad Pančevo, istakao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović na konferenciji za medije.

On se zapitao: Da li je grad birao rukovodstvo? Naglasivši da nije, niti je to u njegovoj ingerenciji.

Dug FK „Dinamo 1945“ je višemilionski. Da li je za taj dug kriva Srpska napredna stranka, predsednik Aleksandar Vučić ili grad Pančevo. Naravno da nisu. Svi mi koji danas vršimo vlast u Pančevu krivi smo što sprovodimo politiku razvoja što se u Pančevu danas grade fabrike, putevi, otvaraju radna mesta, u Pančevu se danas gradi infrastruktura više nego ikada. Grad počinje da izgleda onako kako to i zaslužuje, za to smo svi mi danas krivi. Krivi smo što danas naši sugrađani mogu i sa zakazivanjem i bez da biraju vakcinu kojom će se zaštititi od Coviđa i na kraju što naš budžet raste i otvara nam mogućnosti da finansiramo sportske uspehe i da stvaramo nove šampione jer je Pančevo grad sporta i grad šampiona, žestoko je odovorio gradonačelnik Pančeva naglasivši da će u Pančevu i u narednom periodu još intenzivnije da se sprovode programi razvoja grada.

On je poručio da dok god je on gradonačelnik svi sportski objekti imaće istu namenu koju imaju i danas i da kao odgovorna vlast što su do sada i pokazali nastaviće da unapređuju i grade sportsku infrastrukturu kako bi svi Pančevci mogli da se bave sportom.

I na taj način stvramo nove šampione jer je grad Pančevo grad sporta, istakao je on.

Stevanović je objasnio da iz svih navedenih činjenica da će se Grad iako ne postoji nikakva zakonska obaveza i ikako nije dobio ni jedan zvaničan zahtev od bilo koga iz FK „Dinamo 1945“ uključiti u rešavanje problema. Dodavši da će se problem sa snabdevanjem strujom rešiti u najkraćem mogućem roku jer nisu krivi ni deca a ni drugi korisnici Gradskog stadiona za ovu situaciju.

Ujedno je postavio pitanje:

Da li su možda upravo „prijatelji fudbala“ bacili oko na ovaj atraktivan komad zemlje pa kada su švatili da je to ne izvodljivo na ovaj način manipulišući i decom Dinama pokušavaju da blate i Grad i državu i ljude koji požrtvovano svaki dan rade na tome da kao društvo i država napredujemo na svim poljima, da se razvijamo, ekonomski osnažujemo.