DruštvoNaslovna

Nastavlja se imunizacija bez zakazivanja: u sredu za građane Omoljice i Ivanova

Organizovana akcija imunizacije stanovnika Pančeva bez zakazivanja nastaviće se i ove nedelje. Od sutra u naseljenim mestima i gradu građani mogu da se vakcinišu i bez zakazivanja vakcinama Fajzer i Astrazeneka.

Sutra je punkt za vakcinaciju bez zakazivanja otvoren u ambulanti Omoljica, za stanovnike Omoljice i Ivanova.

U četvrtak 15. aprila imunizacija stanovništva bez zakazivanja biće sprovedena u naseljenom mestu Starčevo. Građani će moći da se vakcinišu u terminu od 8 do 15 časova.

Vakcinacija bez zakazivanja u gradu od sutra se sprovodi na punktu “Higija” Doma zdravlja Pančevo, Miloša Obrenovića 4, svakog dana tokom cele nedelje od 8 do 20 časova.

Kompletnu organizaciju i nadzor nad vakcinacijom sprovodi Gradski štab za vanredne situacije, putem Zavoda za javno zdravlje Pančevo i Doma zdravlja Pančevo.

Građani ostalih naseljenih mesta koja su u rasporedu za sprovođenje procesa vakcinacije bez zakazivanja, o terminima vakcinacije biće blagovremeno obavešteni putem sredstava javnog informisanja.

Građani ne moraju da čekaju poziv, biće primljeni na svakom punktu gde je tog dana organizovana vakcinacija.

Vakcinacijom će biti obuhvaćeni sve starosne kategorije stanovnika počev od 18 godina, a prioritet će imati sugrađani stariji od 65 godina.

Svi podaci o vakcinisanim osobama unosiće se u istu bazu, kao i za ostale građane koji su se prijavili preko portala eUprave. Uporedo se nastavlja i vakcinacija stanovnika koji su se prijavili putem portala eUprave po unapred zakazanom terminu na lokacijama u samom gradu.

Imunizacija bez zakazivanja nastavlja se i u ostalim lokalnim samoupravama Južnog Banata.