DruštvoNaslovna

Završeni investicioni i remontni radovi u “HIP-Petrohemiji” u Pančevu

U HIP-Petrohemiji je uspešno pokrenuta proizvodnja nakon jednomesečnog zastoja u okviru koga su realizovani investicioni projekti i obavljeni remontni radovi na procesnoj opremi i bezbednosnim sistemima.

Nakon pokretanja proizvodnje u fabrici Etilen, u petak, 23. aprila, tokom vikenda u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Poletilena niske gustine (PENG) počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu.

Sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje. Pokretanje proizvodnje u HIP-Petrohemiji proteklo je uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine.

Najznačajnije realizovane investicione aktivnosti za vreme jednomesečnog zastoja bile su implementacija SCADA sistema u Elektrosnabdevanju i generalni remont ekstrudera u fabrici PENG. Ovi projekti su od izuzetnog značaja za HIP-Petrohemiju, jer su usmereni na povećanje nivoa pouzdanosti i unapređenje proizvodnje. Tokom zastoja su realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi i bezbednosnim sistemima kako bi bio obezbeđen nesmetani rad petrohemijskih postrojenja u narednom periodu, istakao je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Investicioni i remontni radovi u HIP Petrohemiji završeni su u uslovima vanrednih okolnosti usled korona virusa, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji, za šta su najviše zaslužni zaposleni u HIP-Petrohemiji i izvođači radova angažovani na ovim poslovima.