NaslovnaTurizam

Počela manifestacija „Letnji dani“ u centru Pančeva

U Pančevu je počela manifestacija „Letnji dani“ koja će trajati do 15. septembra. U Gradskom parku, na Trgu kralja Petra I, na delu od Njegoševe ulice do Gradske uprave Pančevo, postavljeno je dvadesetak štandova na kojima izlažu svoje radove i proizvode udruženja žena s cele teritorije Pančeva, kao i žene-samostalne preduzetnice.

Manifestaciju je prošle godine pokrenula Turistička organizacija grada Pančeva, a zbog velikog interesovanja izlagača odlučeno je da se manifestacija nastavi i ove godine.

Direktor Turističke organizacije grada Pančeva, Nikola Stoilković, podseća da su prošle godine zbog vanrednog stanja i zbog pandemije virusa korona izostale mnoge manifestacije na kojima bi ova udruženja žena i pojedinci inače izlagali i prodavali svoje proizvode.

S obzirom da duže od godinu dana nije bilo moguće organizovati prodajne i izložbene bazare, želeli smo da omogućimo članicama udruženja žena i pojedincima da ipak imaju mesto i priliku da sugrađanima ponude svoje proizvode i rukotvorine. Na tezgama će do kraja leta građani dok šetaju gradom imati priliku da kupe domaće proizvode za sebe ili za poklon svojim najmilijima. Izložene su rukotvorine, slatkiši, slane i slatke poslastice, nakit, vina, domaći sokovi, med, suveniri, dekorativni aranžmani, ručni radovi, izjavio je Nikola Stoilković.

Radno vreme štandova u okviru manifestacije „Letnji dani“ je svakog dana od 10 do 19 sati, do kraja leta.

Do sada je prijavljeno više od 90 izlagača zainteresovanih za učešće na manifestaciji.

Organizator je Turistička organizacija grada Pančeva.