NaslovnaSport

„Mali sajam sporta“ održan u Pančevu

Na platou ispred gradske uprave u Pančevu održan je „Mali sajam sporta“ na kome je deci predškolskog uzrasta i osnovcima predstavljeno više od 30 sportskih disciplina.

Cilj je bio da se mladi podstaknu na bavljenje sportom kao preduslovom zdravijeg i kvalitetnijeg života.

Za ovu godinu planirano je održavanje ove manifestacije u deset gradova, a Pančevo je prvi među njima.
„Mali sajam sporta“ otvorio je ministar omladina i sporta Vanja Udovičić.

Drago mi je da smo krenuli upravo iz Pančeva, grada koji može da se pohvali vrlo snažnom finansijskom podrškom sportskim kolektivima ali i gradom koji ima više od 160 sportskih klubova što je za mesta van Beograda fenomenalan uspeh. Glavni cilj ovog sajma je da sva deca koja nisu u sistemu sporta dobiju priliku da se oprobaju u različitim disciplinama, uđu u sistem sporta, zavole ga i budu istinski šampioni kao što su Pančevci: Slobodan Bitević, Dušan Borković, Anja Crevar, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, prisustvovao je svečanom otvaranju manifestacije „Mali sajam sporta“. On je pozdravio sve prisutne, organizatore, sportiste i sve učesnike Sajma sporta.

Drago mi je da se i pored situacije u kojoj se nalazimo već neko vreme, manifestacija „Mali sajam sporta“ održava u Pančevu, gradu sporta, gradu šampiona, sportskih aseva u više disciplina, kolektivnim i individualnim, koji su odličnim rezultatima predstavljali svoj grad na mnogim takmičenjima. Cilj Sajma sporta je promocija više od 30 sportskih disciplina i šansa da se deci približe sve sportske discipline, što je odlična ideja i u velikoj meri će doprineti da se deca i mladi odluče kojom aktivnošću žele da se bave u budućnosti, a mi smo tu za vas, rekao je gradonačelnik Stevanović.

Otvaranju su prisustvovali još i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i najbolji srpski automobilista Dušan Borković.

Davor Štefanek, Dušan Borković i Vanja Udovičić zatim su razgovarali sa okupljenim mladim sportistima.

Sport nas uči osnovnim postulatima života i pravom načinu na koji se prihvataju pobede i porazi naglasili su naši istaknuti sportisti.

Poruka ovoj deci je da se bave sportom,da budu zdravi. Ne može svako od njih da postane olimpijski i svetski šampion, ali kroz ovakvo druženje naučiće neke prave životne vrednosti, rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Automobilista iz Pančeva Dušan Borković u razgovaru sa mladim Pančevcima govorio je o tome kako se postaje šampion.

Neko će biti šampion, neko neće, neko je talentovan, neko nije, ali je sport važan zbog mnogo faktora. Oni koji se neće baviti profesionalno sportom, ali će se baviti u detinjstvu steći će mnogo dobrih navika, rekao je automobilista Dušan Borković.

Za najmlađe ovo je bila prilika i da razgovaraju sa sportskim šampionima.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je jutros košarkaški klub Mladost u Omoljici i Osnovnu školu „Bratstvo jedinstvo“ u Vojlovici, a deci su uručeni sportski rekviziti i oprema.

„Mali sajam sporta“ organizovan je u saradnji Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Pančevo, Saveza za predškolski sport i rekreaciju i Saveza za školski sport Pančeva, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Sajam sporta ima za cilj prezentaciju više od 30 sportskih disciplina deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta od 1. do 4. razreda.

Gradski plato je bio podeljen na sportske punktove i najmlađi Pančevci su imali priliku da prisustvuju demonstraciji borilačkih sportova, sportova sa loptom, streličarskim i streljačkim veštinama, takođe priliku da se oprobaju u kajak-kanu ergonometrima, ronilačkoj opremi, opremi za američki fudbal, mnogim drugim sportskim disciplinama koje su primerene njihovom uzrastu.