NaslovnaSport

Slobodan Bitević iz Pančeva u finalu Evropskog prvenstva u karateu

Predsednik Sportskog saveza Pančevo, borac pančevačkog Karate kluba Dinamo i srpske reprezentacije, Slobodan Boba Bitević, plasirao se u finale Evropskog prvenstva u karateu, koje se od 19. do 23. maja održava u Poreču (Hrvatska).

Bitević će se za zlatno odličje u kategoriji iznad 84 kg u finalu boriti protiv reprezentativca Nemačke. Finale je na programu takmičenja 22. maja.

Karate klub Dinamo Pančevo na Evropskom prvenstvu u Poreču ima čak troje predstavnika, koji su se za ovu čast izborili na Kupu Srbije.

Pored iskusnih reprezentativaca Marine Radičević i Slobodana Bitevića, kao debitant će nastupiti i Darko Spaskovski, u kategoriji do 60 kilograma.

 

Peđa Stojadinov, Darko Spaskovski, Marina Radičević i Slobodan Bitević

 

Trener Predrag Peđa Stojadinov, inače i sam svetski i evropski prvak u karateu, takođe jedan od najuspešnijih sportista Pančeva svih vremena, pred odlazak u Poreč isticao je da je zadovoljan formom svojih takmičara i načinom na koji prihvataju njegove stručne savete.

Slobodan Bitević i Marina Radičević danas su imali svoj pojedinačni nastup u kategorijama, a Darko Spaskovski će sutra na tatami. Slobodan Bitević će ekipno nastupiti u petak.