DruštvoNaslovna

Nagrade za učenice iz Pančeva na republičkom takmičenju u istraživačkim radovima za osnovce

Na 63. državnom takmičenju u istraživačkim radovima za učenike osnovnih škola, održanom u subotu, 22. maja, u Čačku, polaznice Centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva osvojile su drugu i treću nagradu.

Učenice 8. razreda Ivona Ratković (OŠ Stevica Jovanović) i Natalija Mitić (Miroslav Antić Mika), osvojile su drugu, odnosno treću nagradu, iz oblasti književnost. Mentor im je bila Vanja Jekić, nastavnica u OŠ Jovan Jovanović Zmaj.

Sticajem okolnosti – ove godine one su jedine u državi sa osvojenim mestima na ovom takmičenju iz oblasti Književnosti za osnovne škole. Obe su se prvi put susrele sa pisanjem istraživačkog rada, uspešno savladale tehnike i primenile stečena znanja. Takođe, čestitke idu i nastavnicima učenica u njihovim matičnim školama! Mene posebno raduju uspesi mladih ljudi, pogotovo dece, koji uspevaju da ostvare rezultate radeći ono što vole i u čemu su odlični, kaže Vanja Jekić.

Tim Pančevaca činilo je sedmoro učenika. Ukupno predstavnika iz Vojvodine bilo je 10. Tri učenika su iz Novog Miloševa, Tovariševa i Stare Pazove. Plasman na Državno takmičenje je ostvaren na Pokrajinskom takmičenju, održanom 8. maja u pančevačkoj gimnaziji.

Pored književnosti učenici iz Pančevca su se takmičili i iz matematike i geografije.

Rezultati se mogu pronaći na adresi RCT Čačak https://talentica.edu.rs/