NaslovnaSport

Sanja Marić iz Pančeva osvojila je bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije za juniore

Prvo veliko takmičenje na otvorenom – prvenstvo Srbije za juniore održano je za vikend u Kruševcu po dosta hladnom i vetrovitom vremenu. Atletičarka AK „Dinamo“ iz Pančeva Sanja Marić osvojila je bronzanu medalju u trci na 800 metara.

Sanja Marić koja je još uvek pionirka osvojila je bronzanu medalju u trci na 800m odličnim rezultatom 2:14. Trka je bila taktička, a Sanja je uspela da ostvari odličan rezultat i nastavi kontinuitet osvajanja medalja na prvenstvima Srbije u svim kategorijama. Mogu reći da Sanja trči na visokom nivou tokom cele godine. To je za mladu atletičarku veoma retko što samo pokazuje koliki je njen potencijal. Ona je još uvek pionirka tako da sam ja kao trener u dogovoru sa Sanjom isplanirao ovu godinu kao pripremnu gde ona nema pravo učešća na velikim takmičenjima, već će skupljati iskustvo u više disciplina. Ona je kandidat za najveća svetska takmičenja i Prvenstva Evrope, ali tek od sledeće godine, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Odlično takmičenje imao je i Aleksa Živanov u bacanju koplja.

On je bacio odličan hitac od 51,77, ali je na žalost i takvim odličnim hicem bio tek četvrti. On je ulazno godište u ovoj konkurenciji, ali je u svom godištu daleko najbolji takmičar, kaže Cvetkoski.

Najuspešnija mlađa pionirka Marija Mrkela nije mogla da nastupi na ovom takmičenju zbog povrede.

Veliki peh smo imali sa našom najuspešnijom mlađom pionirkom Marijom Mrkelom koja zbog povrede nije mogla da nastupi onako kako je isplanirano. Posle odličnog dela dvoranske sezone na kojoj je blistala, doživela je vrlo neugodnu povredu zadnje lože koja je konstantno prati i nedozvoljava nam da treniramo kako smo planirali. Marija je ove godine trebalo da nastupi na prvenstvu Evrope za mlađe juniore u Italiji, ali je Evropska atletska federacija otkazala to prvenstvo i prebacila ga za sledeću godinu. Marija je i sledeće godine mlađa juniorka i to nam je dalo mogućnost da prekinemo pripremni period i da saniramo povredu kako treba. Mišljenja smo da će nam za potpuno saniranje povrede biti potreban jedan duži vremenski period i nadamo se da će Marija biti spremna tek u avgustu za prvenstvo Balkana za mlađe juniore gde nam je cilj osvajanje medalje, kaže prof. Ljupčo Cvetkoski.

Na održanom prvenstvu Srbije za starije juniore pravo nastupa na finalnim trkama pored Sanje Marić i Marije Mrkele izborili su: Anđela Kićović, Andreja Božanić i Strahinja Stevšić. Cela ova ekipa je u konkurenciji mlađih juniora tako da je „Dinamu“ prioritet za ovu takmičarsku godinu njihovo državno prvenstvo na kojem će se gotovo svi okititi medaljama.