NaslovnaZdravlje

Ministarka Kisić-Tepavčević obišla vakcinalni punkt u Alibunaru

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba za suzbijanje Kovid 19 prof. dr Darija Kisić Tepavčević obišla je danas vakcinalni punkt u Domu zdravlja u Alibunaru, gde je još jednom pozvala sve građane starije od 16 godina da se vakcinišu.

Jedino tako možemo da uspemo u borbi sa ovim virusom, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da je Alibunar primer dobrog i uspešnog sprovođenja vakcinacije, budući da je vakcinisan svaki treći građanin te opštine.

Kako je istakla, u Alibunaru se vide efekti vakcinacije, jer već pet dana nema nijednog potvrđenog slučaja oboljevanja.

Kisić Tepavčević je rekla da su vakcine dostupne, da vakcinalni punktovi u Alibunaru rade svaki dan po 12 sati i da je na građanima samo da se pojave i izdvoje nekoliko minuta potrebnih za dve doze vakcina i tako zaštite svoje zdravlje i zdravlje ljudi u svojoj okolini.

Kisić Tepavčević je navela da je na području Južnobanatskog okruga zadovoljavajući nivo vakcinacije, s obzirom da je vakcinisano oko 40 odsto građana.

Direktor Doma zdravlja u Alibunaru dr Milenko Ratković rekao je da je trenutna epidemiološka situacija u toj opštini povoljna i da se drastično smanjuje broj pregleda u Kovid ambulanti.

Ratković je dodao da se vakcinacija uspešno sprovodi i da je u tom cilju organizovan i prevoz meštana do Doma zdravlja, ali i da zdravstveni radnici idu u kućne posete zarad vakcinacije.