DruštvoNaslovna

Društvo za pomoć MNRO u Pančevu dobilo novu ogradu

Društvo za pomoć MNRO u Pančevu dobilo je novu ogradu na ulazu u njihove prostorije zahvaljujući donaciji dobrih ljudi. Uskoro će biti postavljena i dva prozora, takođe iz donacije, a „Srpska sparta“ danas im je uručila pakete s namirnicima i sredstvima za higijenu.

Članove Društva danas su obišli i Milenko Čučković, član gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja i Ivana Rosić, pokrajinska poslanica iz Pančeva.

Sanja Beli, predsednica Društva za pomoć MNRO iz Pančeva kaže da im je od velikog značaja nova ograda.

Ograda nam je važna pre svega zbog bezbednosti prilaska korisnika, jer je stara bila niža, lošija i dotrajala. Osim što je prilaz s novom ogradom mnogo lepši, na prvom mestu nam je to što smo dobili bezbedniji pristup za naše korisnike koji ovde dolaze svaki dan. Neki od naših korisnika učestvovali su i u farbanju ograde, kaže Sanja Beli.

Ona je dodala i da na prostorijama imaju dva stara prozora koja se teže zatvaraju i kroz koje dopiru neprijatni mirisi. Novi, alu profili, sprečiće ulazak neprijatnih mirisa i dodatno će poboljšati boravak korisnika u prostorijama društva.

Milenko Čučković, član gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja zahvalio se donatorima, jer je svaki vid pomoći članovima ovog društva značajan.

Grad Pančevo je odgovorna lokalna samouprava i koliko može iz sredstava budžeta pomaže Društvu za pomoć MNRO. Prošle godine smo za njihov rad izdvojili 300.000 dinara. Pre svega želim da se zahvalim preduzetniku Zoranu Markoviću i preduzeću „Alu mil 013“ i „Srpskoj sparti“ na donaciji ovoj deci koja vredno rade u svojim prostorijama. Zahvaljujući donatorima sređen je jedan deo ulaza u prostorije. Postavljena je nova ograda, a uskoro će biti doneta i ugrađena dva prozora. Srpska sparta je donirala namirnice i sredstva za higijenu, rekao je Čučković.

 

 

Zoran Rajačić, predsednik Udruženja sportista i ljubitelja sporta „Srpska sparta“ iz Pančeva podseća da se oni 15 godina bave humanitarnim radom, otkako udruženje i postoji.

Osim humanitarnim radom, bavimo se i organizacijom kulturnih, sportskih i tradicionalnih manifestacija. Ovo je jedna od naših redovnih akcija pomoći u nizu. Udruženju smo donirali flaširanu vodu, slatkiše i higijenske potrepštine. Cilj nam je pre svega da im ukažemo na to da nisu sami i da uvek postoji neko ko može da im pomogne, rekao je Rajačić.

Pandemija korona virusa uticala je i na rad ovog udruženja. Trenutno redovno, svakog dana, dolazi 12 korisnika. Neki od roditelja ostalih članova su još uvek u strahu od dolaska u prostorije. Za njih se organizuju onlajn radionice i na taj način im se pruža neophodna podrška.