DruštvoNaslovnaTurizam

Na manifestaciji „Dani Vajferta“ u Pančevu nastupiće Bajaga, Nele Karajlić, Vlatko Stefanovski…

Tradicionalna gradska turističko-privredna manifestacija „Dani Vajferta“ biće održana ove godine od 1. do 5. jula u Pančevu.

Rešenjem Gradskog veća Grada Pančeva manifestacija i ove godine ima status gradske manifestacije.

Direktor Turističke organizacije grada Pančeva Nikola Stoilković kaže da će se dugo iščekivana manifestacija održati ove godine uz bogat muzički program u večernjim satima i raznovrstan program u svih pet dana manifestacije.

Za posetioce manifestacije i naše sugrađane pripremamo mnogo iznenađenja, biće lepih koncerata, sportskih, kulturnih i obrazovnih dešavanja. Najveći broj učesnika biće iz Pančeva, ali ćemo pored lokalnih izvođača imati i zvučna imena. Između ostalog možemo da najavimo da će koncerte u Pančevu u okviru manifestacije „Dani Vajferta“ održati Bajaga i instruktori, Nele Karajlić sa svojim bendom, Vlatko Stefanovski, kao i drugi čija ćemo imena uskoro saopštiti, rekao je Nikola Stoilković.

Po prvi put biće organizovana i Ulična „Vajfertova“ trka u Pančevu za sve kategorije. U saradnji sa AK „Panonija“ biće održane ulične trke na 4km, 10 km, dečje trke na 100, 250, 500 i 800 metara i trka invalida i osoba sa poteškoćama u kretanju na 250 m.

Detaljan program ovogodišnje manifestacije „Dani Vajferta“ je u pripremi. Uskoro će biti poznati i ostali detalji.

 

 

Manifestacija “Dani Vajferta” i ove godine biće podeljena u nekoliko segmenata: turistički (ekskurzije srednjoškolaca, vožnje katamaranom „Panuka“ i promocija turističke “Vajfertove” rute), kulturno-umetnički (koncerti, radionice za decu i predavanja), zabavni (sportska i zabavna nadmetanja) i segment posvećen privrednicima (sajam starih zanata, sajam proizvođača kraft piva, sajam lokalne gastronomije…)

Tokom manifestacije staro gradsko jezgro i sam centar grada vraćaju se u period kada je Đorđe Vajfert živeo i pored bogatog kulturnog i zabavnog programa organizuju se Sajam piva, Sajam starih zanata i Sajam tradicionalnih jela.

„Dani Vajferta“ je najveća manifestacija koju od 2015. godine organizuje Turistička organizacija grada Pančeva uz podršku Grada Pančeva.

 

 

Cilj manifestacije je da se u ambijentu starog gradskog jezgra, u neposrednoj blizini najstarije pivare u ovom delu Evrope, osnovane 1722. godine, toči vrhunsko zanatsko pivo, sluša najbolja muzika, pruže najfiniji ukusi hrane uz pivo i druži sa umetnicima i zanatlijama kroz mnogobrojne prateće događaje u dobroj atmosferi.