DruštvoNaslovna

Penzioneri iz Dolova u maju i junu obišli tri banje

Članovi Udruženja penzionera iz Dolova su u prethodnom periodu iskoristili svoje vaučere koje dodeljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, obišavši tri banje.

Oni su posetili Atomsku banju u Gornjoj Trepči od 17. do 24. maja, Sokobanju od 30. maja do 6. juna i Vrnjačku banju od 14. do 19. juna. U svakoj od banja boravilo je oko 30 penzionera iz Dolova. U proseku oko 90 poseta su zabeležili dolovački penzioneri u periodu od maja do juna 2021. godine.

Đorđe Novković, član udruženja penzionera iz Dolova, koji je široj javnosti sve poznatiji kao vlasnik API komore u dolovačkom vikend naselju, bio je u Vrnjačkoj banji.

Smeštaj u Vili „Dubrovnik“ je izuzetan! Prevazišao je naša očekivanja. Tamo je cela naša grupa od 30-oro penzionera iz Dolova bila smeštena pod jednim krovom! Restoran je predivan, uživali smo u šetnjama, lepim parkovima, lepom vremenu, razgledali suvenire… Divan je i vozić koji turiste vodi u razgledanje, prenosi svoje utiske Novković.

Slađa Šofej je obišla Atomsku banju u Gornjoj Trepči i Sokobanju.

Stvarno smo uživali! Oko nas prelepi parkovi, šuma, priroda. Nas 13-oro iz Dolova je odselo u vili “Grof” u Atomskoj banji. Prezadovoljni smo sa domaćinima vile. Obišli smo lokaciju gde je snimana serija “Moj rođak sa sela”. Obišli smo okolne manastire, Ovčar banju, a na svakom mestu posete dočekalo nas je posluženje (kafa, sok, kisela voda, kiflice…), kaže Slađa Šofej.

Staniša Stojmenović je uz pomoć vaučera iskoristio svoje pravo na 7 noćenja u Sokobanji.

Obišli smo vodopad Ripaljka od 11 metara visine, Staru vodenicu, restoran „Pećinu“, Bogorodicu u kamenu. Uživali smo i u velikom parku ispred hotela „Sunce“, a poseban doživljaj je bio slušati Željka Šašića koji je pevao tih večeri, dok smo bili u Sokobanji, kaže Stojmenović.

Vesna Koštunac, koja je 5 noćenja provela u Vrnjačkoj banji, deli svoja zapažanja sa drugim kolegama iz udruženja i kaže da je sve bilo izuzetno lepo i da je usluga domaćina bila na visokom nivou.

Ljiljana Đorđević je takođe bila u Vrnjačkoj banji.

Provod je bio prelep, lepo smo se svi slagali, svuda smo išli zajedno! Moram da kažem da se naš predsednik Udruženja, Vlada Dimitrijev, pokazao kao izuzetan vodič i organizator putovanja. Samo mogu da poželim da se još dugo svi ovako lepo družimo, kaže Ljiljana Đorđević.

Predsednik udruženja Vlada Dimitrijev je zadovoljan što su penzioneri iskoristili svoje vaučere.

Veliko mi je zadovoljstvo da smo kao udruženje penzionera iz Dolova uspešno organizovali tri ture tokom maja i juna, da su svi prezadovoljni i da su svi iskoristili svoje vaučere. Tradicija se nastavlja, naše penzionere očekuju nova iznenađenja!, kaže Dimitrijev.

Od tridesetoro članova iz Udruženja penzionera Dolovo, koji su konkurisali za banjsko lečenje preko PIO fonda, osmoro kandidata će to svoje pravo i iskoristiti.

M.P.