DruštvoNaslovna

Vukovci iz Pančeva otputovali na nagradni izlet

Za vukovce osnovnih škola Pančeva – maturante dobitnike diplome „Vuk Karadžić“ u školskoj 2020-2021. godini danas je organizovan obilazak znamenitosti kojem prisustvuje 168 nagrađenih đaka.

Aktiv direktora je nosilac organizacije, a prema programu planiran je obilazak Subotice i Palićkog jezera, kao i poseta Zoološkom vrtu na Paliću.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje podseća da je naša lokalna samouprava 2016. godine prvi put organizovala nagradnu ekskurziju za vukovce osnovnih škola.

Narednih godina nastavili smo da jednodnevnim ekskurzijama nagrađujemo maturante osnovnih škola. Vidimo da su deca jako zadovoljna zbog toga. Danas smo organizovali obilazak znamenitosti za 168 vukovaca iz svih osnovnih škola, kako u gradu tako i iz naseljenih mesta, rekla je Tatjana Božić.

Za obilazak znamenitosti Grad Pančevo je odobrio sredstva u iznosu od 554.000 dinara.

Mr Tatjana Božić podseća da je Grad Pančevo iz budžeta izdvojio više od dva miliona dinara za nagrađivanje najboljih učenika osnovnih i srednjih škola i studente.

Učenici osnovnih škola – nosioci Vukovih diploma i priznanja „Učenik generacije“ dobili su knjige za čiju nabavku je izdvojeno 225.600 dinara, za srednjoškolce – vukovce izdvojeno je 99.000 dinara za nabavku knjiga i 744.000 dinara za pojedinačne nagrade nosilaca Vukove diplome i priznanja „Učenik generacije“ koji su dobili svako po 12.000 dinara. Nagrađeno je i 26 najboljih studenata sa po 30.000 dinara što je ukupno 780.000 dinara.

Među maturantima koji su nagrađeni obilaskom znamenitosti su i učenici koji su završili školu „Miroslav Mika Antić“ u Pančevu.

Dušan Kićović iz OŠ „Miroslav Mika Antić“ se obradovao nagradi.

Biće super, jer sam sa prijateljima iz škole. Prijaće nam ovakvo opuštanje i druženje s drugarima posle završenog maturskog ispita, kaže Dušan Kićović.

Irena Nikolić i Lana Maslić iz Mikine škole u Pančevu čule su da su ranije generacije kao nagradu dobijale putovanje, ali nisu znale da li će tako biti i ove godine.

Sviđa mi se što smo kao nagradu dobili obilazak znamenitosti i nadam se da ćemo se lepo provesti. Lakše je sad kad je prošao ispit, kaže Irena Nikolić.

 

 

Obići ćemo znamenitosti Subotice i Palića. Radujemo se, jer posle dužeg vremena idemo negde i što posle maturskog ispita možemo ovako da se odmorimo. Lepo je što grad Pančevo na ovakav način nagrađuje nas vukovce, kaže Lana Maslić.

Svo troje đaka sa kojima smo razgovarali priželjkuju da upišu Gimnaziju „Uroš Predić“ u Pančevu.