DruštvoNaslovna

Grad kupuje privatni vrtić u Pančevu, proširuje „Ljiljan“ i otvara jedan u Dolovu

Na današnjoj sednici Skupštine grada Pančeva usvojen je drugi rebalans budžeta čije uvećanje od nešto više od 230 miliona dinara je obezbedilo pokretanje novih investicija u gradu, a između ostalog i otvaranje vrtića.

Gradonačelnik Aleksandar Stevanović posebno je istakao da će do jeseni biti rešena lista čekanja za upis dece u vrtić.

Ono što je vrlo važno izdvojiti, kada je u pitanju gradski budžet i ovaj rebalans, jeste da su planirana sredstva za kapitalni projekat – nabavka vrtića, koji će se sprovoditi u tri budžetske godine, do potpunog rešavanja liste čekanja na upis dece u predškolsku ustanovu. Planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 110 miliona dinara. Za kupovinu novog objekta koji se nalazi u ulici Cara Lazara, grad je opredelio 55 miliona dinara, čime će se prepoloviti lista čekanja i u velikoj meri pomoći roditeljima neupisane dece, jer će se smestiti još 180 dece i time omogućiti roditeljima da na adekvatan način zbrinu svoju decu, rekao je gradonačelnik Stevanović.

 

 

Zahvaljujući povećanim prihodima gradskog budžeta do jeseni će novi vrtić dobiti i Dolovo, a u planu je i obezbeđivanje prostora za vrtić u Banatskom Novom Selu.

Grad je izdvojio sredstva za adaptaciju i proširenje još objekata za ovu namenu. Pri školi u naseljenom mestu Dolovo adaptiraćemo prostor za vrtić gde će se dobiti još 50 mesta, a adaptacijom vrtića „Ljiljan“ u Pančevu još 40 mesta. 700.000 dinara izdvojeno je i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za adaptaciju dela škole za ove potrebe u Banatskom Novom Selu, rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Privatni vrtić koji će grad kupiti i omogućiti u njemu boravak dece već od septembra nalazi se na adresi Cara Lazara 126 u Pančevu, a nosi naziv „Zabavnik“.