DruštvoNaslovna

Pokrajinski sekretar Čedomir Božić razgovarao sa novobečejskim poljoprivrednicima

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić, posetio je opštinu Novi Bečej gde je u zgradi Opštinske uprave razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i poljoprivrednicima iz Novog Bečeja o aktuelnoj situaciji u poljoprivredi.

U razgovoru sa poljoprivrednicima iz Novog Bečeja, pokrajinski sekretar Čedomir Božić istakao je značaj konkursa koja se tiče navodnjavanja, kao i da je kontakt sa poljoprivrednicima i rad na terenu veoma važan za kreiranje konkursnih linija koje će biti aktuelne sledeće godine.

Ova opština u prethodnom periodu suočila se sa ozbiljnom sušom, podsetio je Božić i dodao da je Pokrajinski sekretarijat kojim rukovodi uvek na usluzi i u službi svih građana.

Na svu sreću, imali smo i padavine u prethodnih nekoliko dana, tako da, mogućnost neke velike štete je apsolutno smanjena. Ipak, da bismo sve to prevazišli i u narednom periodu, u narednoj godini, moramo sve više da ulažemo u sisteme za navodnjavanje, u uređenje kanalske mreže i to je tema ovog sastanka. Ja se zahvaljujem i udruženju poljoprivrednika i lokalnoj samoupravi na pozivu i na temi koja je apsolutno u ovom trenutku neophodna da se razgovara i da se ta problematika rešava, kazao je Čedomir Božić.

 

 

I predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, osvrnuo se ovom prilikom na pomenutu problematiku i na to na koje načine lokalna samouprava nastoji da pomogne poljoprivrednicima.

Naš prvenstveni zadatak je da pokušamo da iskoordinišemo saradnju udruženja poljoprivrednika za pokrajinskim sekretarijatom. Zaista sam zahvalan pokrajinskom sekretaru što je došao. Svedoci smo da je u prethodnih nekoliko dana bilo mnogo kiše i leda po Srbiji, međutim, Novi Bečej je imao sušu i to više od trideset dana bez kiše. Dakle, naši poljoprivrednici su stradali na drugi način, ne od grada, već od suše. Tu želimo da vidimo na koji način možemo da kompenzujemo pomenutu štetu iz domena lokalne samouprave, a sa druge strane, naravno i uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, što je izuzetno značajno, jer smo mi ipak 60 procenata poljoprivredna opština, kazao je Saša Maksimović.

Izvor: TV Novi Bečej