KulturaLjudiNaslovna

Aleksa Miletić iz Starčeva osvojio drugo mesto na Saboru frulaša Srbije u Prislonici

Mladi frulaš Aleksa Miletić iz Starčeva osvojio je drugo mesto na 34. Saboru frulaša Srbije „Oj, Moravo”, koji je upravo završen u mestu Prislonica kod Čačka.

On je nastupio drugog dana festivala u Prislonici, u kategoriji „savremeno sviranje“. Izveo je kolo „Banatski vez” i pesmu „Kraj potoka bistre vode”.

Aleksa Miletić je veoma zadovoljan postignutim uspehom, jer kaže da je konkurencija bila veoma jaka i da je među devet pobednika regionalnih kvalifikacija bilo i pobednika Sabora frulaša iz ranijih godina.

Iako nisam pobedio, prezadovoljan sam uspehom, jer i drugo mesto je za mene odličan rezultat. Konkurencija je bila dosta jaka kao i svake godine, jer u Prislonicu na Sabor frulaša dolaze svi pobednici sa regionalnih takmičenja. Iako sam bio prvi u Vojvodini, nisam očekivao da ću osvojiti neku od nagrada u Prislonici, baš zato što je konkurencija dosta jaka. Plan mi je da u narednim godinama osvojim tri puta prvo mesto u Prislonici, jer ću tada dobiti majstorsko pismo, izjavio je za naš portal Aleksa Miletić.

Ovaj dvadesetogodišnji frulaš za učešće na Saboru frulaša u Prislonici kvalifikovao se pobedom na 25. Saboru frulaša Vojvodine „Škripi Đeram“, koji je održan u Iđošu, 10. jula.

Aleksa Miletić je i u duetu zabeležio odličan rezultat osvojivši treće mesto.

Aleksa Miletić frulu svira od svoje trinaeste godine, a već je bio pobednik takmičenja Sabora frulaša Vojvodine 2018. godine.