NaslovnaSport

Starčevci su i ove godine bili domaćini međunarodnog ragbi turnira veterana

Ragbi klub Borac iz Starčeva i ove godine organizovao je Međunarodni ragbi turnir veterana u okviru manifestacije „Dani druženja“. Ove godine 7. avgusta u Starčevo su stigli ragbisti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Norveške, Italije i Srbije.

Ove godine sastavljena je i ekipa devojaka, tako da su prvi meč na turniru odigrale devojke protiv ekipe „Korpulentnih“ momaka.

Ekipa „Korpulentnih“ bila je sastavljena od sedmorice najtežih igrača iz svih ekipa. Donja granica za ulazak u ekipu bila je 135 kg. Iako je rezultat bio u drugom planu, ipak treba napomenuti da je ovog puta presudila gracioznost i brzina devojaka koje su pobedile u ovom meču.

 

 

Sve utakmice posle otvaranja su bile prilika za sve istinske zaljubljenike u ragbi da uživaju u majstorijama ovih mladića od kojih su neki ozbiljno zagazili i u osmu deceniju života.

Utiske sa ovog turnira u Starčevu izneli su i sami gosti koji su bili zadovoljni što su se ponovo okupili.

Bruno Kozina iz Siska (Hrvatska) srećan je što je ponovo sreo stare prijatelje.

Naše druženje i prijateljstvo datira još iz prošlog veka kada smo se takmičili kao seniori. Posle pauze zbog korone opet smo došli u Starčevo i sreli stare sportske prijatelje što nadam se prija svima, kaže Kozina.

Stanko Lješić iz Stavangera (Norveška) nije krio svoje oduševljenje.

Mislim da sam četvrti ili peti put gost na ovim druženjima u Starčevu. Čini mi se da je organizacija ove godine dostigla najviši mogući nivo.

Zahvalio bi se domaćinima na svemu i naravno, vidimo se dogodine, kazao je Lješić.

 

 

Aleksandar Lazin iz Vršca podsetio je da i oni u svom gradu organizuju susrete veterana.

Vidite mi u Vršcu imamo tu nesreću da je naš turnir mesec i po dana posle starčevačkog, a oni svake godine podižu lestvicu u organizaciji. Na taj način primoravaju i nas ostale da damo svoj maksimum. Iskoristio bih priliku da pozovem sve ljubitelje ragbija da dođu na turnir u Vršcu 18. septembra koji će se održati u okviru Grožđebala, rekao je Lazin.

Andrija Petrović iz Zenice je izuzetno zadovoljan organizacijom turnira.

Pre svega bih se zahvalio domaćinima na pozivu koji nismo mogli da odbijemo, a posle toga i na samoj organizaciji. Po mom skromnom mišljenju ovo je do sada najbolje organizovan turnir u Starčevu i sve čestitke momcima na trudu, rekao je Petrović.

 

 

Radivoj Ćosić iz Ragbi kluba Borac iz Starčeva kaže da su se potrudili da sve bude na visokom nivou.

Kao i uvek kada su ovakvi susreti u pitanju svi su pobednici. Ne treba zaboraviti da se veteran postaje kada se napuni 35 godina, a ovde su bili momci koji imaju iznad šezdeset i sedamdeset godina, rekao je Ćosić.

Igor Tomašić jedan od domaćina nije krio svoje oduševljenje.

U veteranskom sportu rezultat je uvek u drugom planu, prava stvar je takozvano treće poluvreme gde se prisaećamo igračkih dana i raznih anegdota sa utakmica, druženja, putovanja, priprema… Nadam se da smo kao domaćini ispunili očekivanja svih gostiju iz Srbije i Evrope, rekao je Tomašić.

Organizatori ovog susreta veterana već najavljuju i novo druženje, naredne godine.