DruštvoNaslovna

Uređenje kanalske mreže u ataru naselja Veliki Gaj

U okviru projekta održavanja i unapređenja saobraćajne i komunalne infrastrukture, na teritoriji Opštine Plandište nastavilo se sa radovima na uređenju kanala i uklanjanju rastinja teškom mehanizacijom. Radovi se trenutno izvode na kanalskoj mreži u potezu atara Veliki Gaj.

Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište kaže da je održavanje kanalskih mreža, pročišćavanje i uklanjanje rastinja od velikog značaja za razvoj i unapređenje poljoprivrede na teritoriji Opštine Plandište.

S obzirom na veliku površinu koju moramo da pokrijemo i na vegetaciju koja je u ovom periodu izuzetno jaka radovi se izvode intenzivno na najkritičnijim deonicama. Na pojedinim delovima kanalske mreže u atarima šiblje i rastinje predstavlja ozbiljni problem za slobodno oticanje atmosferske vode. Zato smo budžetom predvideli radove sa ciljem rešavanja velikih problema koji nastaju zadržavanjem vode. Zahvaljujući ažurnosti izvođača radova, VDP Južni Banat, uspeli smo da uredimo deo kanalske mreže u potezu atara Veliki Gaj, dužine oko 11 km. Nakon toga radovi će se nastaviti na glavnim odvodnim kanalima u potezu atara Banatski Sokolac, Miletićevo i Markovićevo, izjavio je predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac.

Dužina kanalske mreže na teritoriji Opštine Plandište je izuzetno velika. Zato se uklanjanje rastinja izvodi prema stepenu ugroženosti i prioriteta za sanaciju, angažovanjem svih raspoloživih sredstava. Za sada radovi se izvode prema utrvrđenoj dinamici i njihov intenzitet će biti sve veći kako vreme bude odmicalo. Po završetku radova u Velikom Gaju projekat će biti nastavljen i u atarima drugih naseljenih mesta.