NaslovnaSport

Završeni radovi na uređenju sportske infrastrukture u Kovinu

Postavljanjem novog sloja asfaltne podloge na otvorenom terenu za rukomet i mali fudbal „Ustanove za sport“ Kovin, završeni su radovi na tekućem održavanju i uređenju sportske infrastrukture koja će potpuno spremno i u mnogo boljim uslovima dočekati sportiste na početku nove takmičarske sezone.

Navika koju su sportisti stekli prethodnih godina da ih na početku trenažnih aktivnosti sačekaju bolji uslovi rada, nije menjana ni ove godine.

U pauzi između dve takmičarske sezone u Zgradi za sport i fizičku kulturu zamenjena su dotrajala metalna vrata na ulazu na parket i metalna gazišta na tribinama, postavljeni novi bojleri u školskim svlačionicama, prerađen razvodni orman i ugrađene strujne diferencijalne zaštite, postavljeni novi paneli u spušten plafon hodnika, montirani novi reflektori na senzor za osvetljenje tunela ulaza i zamenjene dotrajale panik lampe. Zaptiveni su zazori između stakala prozora i lima, zamenjene olučne vertikale, zamenjen horizontalni i vertikalni oluk iznad ulaza i izrađene opšivke od plastificiranog lima oko prozora.

 

 

Izvršeni su i molersko farbarski radovi i to: bojenje betonskih površina na ulazu za publiku, rešetkastih i bravarskih vrata, zatim TR lima na strani prema ulici, metalnih stubova, konstrukcija i ramova prozora na strani tribina i izrađen spušten plafon u hodniku ulaza koji sa novom rasvetom u potpunosti menja postojeći izgled.

Kontrolisano je ozvučenje i izvršen servis zvučnika.

 

 

Na otvorenim terenima za rukomet, mali fudbal i košarku izvršeno je malterisanje ogradnih zidova, zamenjena su dotrajala metalna vrata na elektro kućici, izrađena su ojačanja na zaštitnoj ogradi oko terena i postavljena nova zaštitna metalna ograda u produžetku tribina. Zamenjeni su postojeći razvodni ormani na stubovima reflektora terena rukomet i mali fudbal novim ABS ormanima i dodatno pojačano osvetljenje sa nova četiri reflektora na košarkaškom terenu.

Obojeni su ogradni zidovi košarkaškog terena, ograde prema ulici Branislava Nušića i zaštitne ograde iza terena za rukomet i mali fudbal. Obojena je čelična konstrukcija tribina i metalni stubovi za reflektore na košarkaškom terenu. Zamenjena je spoljna česma na zelenoj površini i izrađena pristupna staza od behatona od česme do terena.

 

 

Posebno nas raduje sadašnji izgled tribina i klupa na otovrenim terenima za mali fudbal, rukomet i košarku na kojima je izvršena zamena dotrajalih čamovih fosni čamovim gredicama u tri reda. Postavljena je i nova ograda prema privatnim posedima kod Zgrade za male sportove.

Pored radova na tekućem održavanju, redovno su održavani otvoreni tereni i zelene površine sportskog kompleksa Ustanove koje su i u periodu jakih vrućina bile odličan prostor i sklonište od ranih jutarnjih, do kasnih večernjih sati, kako za sportiste i rekreativce, tako i za sve sugrađane sa malom decom.