DruštvoNaslovna

U toku su radovi u osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Pančevu

Radove u OŠ „Đura Jakšić“ u Pančevu obišli su Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje, predstavnici Mesne zajednice Tesla Nemanja Bojić, Žarko Rakočević i Dragana Kreko, kao i predsednica Školskog odbora Branka Veličković.

Ove godine izdvojena su sredstva u visini od 500.000 dinara za gasnu kotlarnicu škole, kao i 900.000 dinara za uređenje školske kuhinje. Radovi na uređenju kuhinje su u toku.

U nekoliko poslednjih godina Grad Pančevo je izdvojio značajna materijalna sredstva za uređenje školskog prostora OŠ “Đura Jakšić“. Treba izdvojiti sredstva i pomoć oko uređenja dvorišta i multifunkcionalnog sportskog terena. Zajedno sa sredstvima iz Pokrajine, radi se o sredstvima u visini od oko 18.000.000 dinara. Za prvu fazu zamene fasadne stolarije Grad Pančevo je izdvojio oko 5.500.000 dinara. Nadamo se da će Grad u narednom periodu izdvojiti sredstva za drugu fazu zamene fasadne stolarije, rekla je Tatjana Božić.

 

 

Direktor škole Rade Barjaktarević ističe, osim dobre saradnje sa Gradom i saradnju sa Mesnom zajednicom na čijoj je teritoriji škola.

Oko uređenja školskog dvorišta pomogla nam je i MZ „Tesla“. Izdvojili su sredstva u visini od oko 270.000 dinara za uređenje zemljanih površina: sejanje trave, sađenje drveća i postavljanje klupa. Takođe, MZ „Tesla“ svake godine organizuje kupovinu novogodišnjih poklona za naše prvake. MZ i škola često zajednički učestvuju u raznim akcijama koje se organizuju na teritoriji naše mesne zajednice, rekao je Rade Barjaktarević.