DruštvoNaslovna

U toku građevinski radovi na Trgu Mita Vukosavljev u Dolovu

U Dolovu se uređuje Trg Mita Vukosavljev i trenutno se gradi teatar na otvorenom za decu, ali i za glumce i pevače koji će u budućnosti ovde nastupati.

Dolovo je obišla Maja Vitman, gradska menadžerka kako bi se u pratnji predstavnika mesne zajednice upoznala sa tokom radova na Trgu Mita Vukosavljev.

 

 

Srećni smo da se privode radovi kraju na uređenju dodatnog prostora za rekreaciju i igru za decu i omladinu. Nekada se ovaj prostor zvao “Učiteljski park” i bio poznat po učiteljima koji su svoje đake dovodili i vreme provodili sa njima upravo na ovom mestu. U neposrednoj blizini parka nalazi se nekadašnja zgrada Osnovne škole “Aksentije Maksimović” koja je interesantna i značajna zbog svoje nekadašnje namene, istorijskog značaja, kao i zbog toga što postoji mogućnost da je to, ne samo najstarija zgrada u Dolovu, nego i čitave komune Pančeva. Podignuta je odmah po osnivanju naselja, oko 1780. godine, rekla je Maja Vitman.

 

 

Maja Vitman dodaje i da žele da ovaj nekada atraktivni prostor za mališane ponovo vrate njima i da zapušteno igralište urede da bude centralno mesto okupljanja.

U saradnji sa JKP “Zelenilom” dodatno ćemo ga ozeleniti novim sadnicama, cvetnim aranžmanima i novozasađenom travom. Ova divna lokacija biće oaza radosti, opuštanja i igre za sve meštane, izjavila je Maja Vitman, gradska menadžerka.