KulturaNaslovna

Aktuelnosti iz Doma kulture u Banatskom Novom Selu

U Domu kulture u Banatskom Novom Selu meštanima je priređen fantastičan gitarski koncert, a narodni orkestar iz Banatskog Novog Sela nastupio je na velikom koncertu u Alibunaru.

U maloj sali Doma kulture 27. avgusta koncert su održali članovi Tria Balkanske žice.

Bojan Boljanac, v.d. direktora Doma kulture podseća da je ranije bilo najavljeno da će se koncert održati na platou Doma kulture.

 

 

Vremenske prilike to nisu dopustile. Zato smo koncert organizovali u maloj Sali. Čuveni trio, svetski poznatog glasa, na svojim gitarama je izvodio najpoznatije melodije kako Balkana tako i svetske muzičke scene i ujedno promovisali novi album, rekao je Boljanac.

 

 

Povodom seoske slave Velike Gospojine, u organizaciji Centra za kulturu i pokrovitelja opštine Alibunar 28. avgusta u Domu Kulture u Alibunaru celovečernji solistički koncert održala je naša poznata interpretatorka narodne muzike Danka Stojiljković. Sa njom su nastupile i članice pevačke grupe Dankina brojanica, uz goste, mlade talentovane vokalne soliste Ognjena Inđića i Sene Vlajković iz Alibunara. Pratio ih je narodni orkestar iz Banatskog Novog Sela.

 

 

Folklorna sekcija Doma kulture počeće novu sezonu 1. septembra.

Pozivamo sve zainteresovane da se upišu i na najlepši način, putem igre i pesme, čuvaju i održavaju tradicionalne vrednosti srpskog, romskog i rumunskog naroda, najavio je Bojan Boljanac.

 

 

U planu za septembar je izložba slika novoseljanskih slikara, a narednih dana očekuje se i novi broj Novina Doma kulture.