DruštvoNaslovna

Asfaltiraju se ulice u naseljima Gornji grad i Strelište, na red dolazi Misa

Naselje Gornji grad u Pančevu dobilo je veliki broj asfaltiranih ulica za kratak vremenski period. Danas se radovi izvode na preostalom delu ulice Ive Kurjačkog, a za vikend i početkom sledeće nedelje radovi će biti završeni u ulicama Stevice Jovanovića i Uroša Predića.

Maja Vitman, gradska menadžerka je obišla radove u ulici Ive Kurjačkog u naselju Gornji grad i podsetila da je ovo naselje imalo veliki broj neasfaltiranih ulica.

Za veoma kratko vreme asfaltirano je 11 ulica, tako da je naselje Gornji grad dobilo veliki broj asfaltiranih ulica u veoma kratkom vremenskom roku.

Nov asfalt je urađen u ulici Tanaska Rajića, Jove Maksina, Sinđelićevoj, Ive Kurjačkog i u naselju Kosovskih junaka, i to ulice: Braće Jugovića, Jug Bogdanova, Kosančić Ivana, Miloša Obilića i Majke Jugovića. Danas se radovi izvode na preostalom delu ulice Ive Kurjačjog, a za vikend i početkom sledeće nedelje radovi će biti završeni u ulici Stevice Jovanovića i Uroša Predića. Građanima smo obećali da će se izgled Gornjeg grada znatno promeniti projektom javnog privatnog partnerstva i drago nam je da napredujemo sa radovima, i da uspevamo pre svega da odgovorimo na sve zahteve naših građana, rekla je Maja Vitman.

Ona je dodala da ovim radovima nisu sve ulice završene u naselju Gornji grad.

Nastavićemo sa realizacijom radova na rehabilitaciji Karađorđeve ulice koja je od velikog značaja, imajući u vidu da se u toj ulici nalazi i OŠ “Vasa Živković” i krećemo rekonstrukciju ulice Branka Radičevića. Pored toga, u postupku je projekat javno-privatnog partnerstva koji se odnosi na projektovanje, prema zahtevu mesne zajednice, da se uradi rekonstrukcija ulice Patrijarha Čarnojevića i Svetozara Šemića. I ostaje nam da se uradi deo Uroša Predića, koja se momentalno projektuje i ulica Marka Kulića, za koju ćemo izdvojiti sredstva za potrebe projektovanja, rekla je Maja Vitman.

Branislav Gligorić, predsednik Saveta Mesne zajednice Gornji grad kaže da za prethodnih tridesetak godina nije urađeno ovoliko koliko je urađeno za godinu dana.

U prethodnih 12 meseci urađeno je čak 11 ulica na teritoriji Mesne zajednice Gornji grad. Hvala stanovnicima ovog dela grada na velikom strpljenju. Vođenje Mesne zajednice preuzeli smo 2012. godine voljom građana i nadam se da smo uspeli na neki način da se odužimo. Ovo nije kraj radova. U narednih godinu dana planiramo da uradimo još tri ulice. Ono što je mučilo sve nas koji živimo na teritoriji ove mesne zajednice bili su nasipani kaldrmisani putevi. Oni su stvarali veliki problem i pešacima i svim vozačima koji su prolazili kroz te ulice. Ovo asfaltiranje puno znači, jer je pre svega povećana bezbednost svih građana, rekao je Branislav Gligorić.

Počelo asfaltiranje na Strelištu, uskoro i na Misi

Nastavljaju se radovi na uređenju putne infrastrukture u naselju Strelište. Danas su počeli radovi u ulici Veljka Vlahovića, prva faza. Ulica neće biti zatvorena, skida se postojeći dotrajali asfalt kako bi se uradio kompletno nov. Prva faza radova se izvodi do raskrsnice sa ulicom Veljka Petrovića.

Nedavno smo završili radove na Sodari i u jednom delu naselja Strelište. Mi smo do sada uradili nekoliko ulica po prvoj fazi. Imali smo određenih konsultacija sa javno-komunalnim sektorom povodom nastavka realizacije asfaltiranja. U postupku smo projekta izrade kišne kanalizacije za sve one ulice koje ćemo asfaltirati. Besmisleno ih je asfaltirati dok se ne izgradi nova kišna kanalizacija tamo gde je nema. Danas su radovi krenuli u ulici Veljka Vlahovića, skidanje postojećeg sloja asfalta u okviru prve faze. Zbog svoje dužine i zahtevnosti i značajne cirkulacije saobraćaja radovi će se izvoditi u tri faze, objasnila je Maja Vitman, gradska menadžerka prilikom obilaska radova.

Kako je rekla, u drugoj i trećoj fazi radova biće potrebno da se saobraćaj preusmeri. Prva faza podrazumeva radove u Ulici Veljka Vlahovića do raskrsnice sa ulicom Veljka Petrovića, odakle će krenuti sledeća faza do Cvijićeve. Treća i završna faza će obuhvatiti potez do ulice Ive Andrića.

Tako ćemo uraditi kompletnu kolovoznu konstrukciju u ulici Veljka Vlahovića na Strelištu, i naravno urediti postojeći parking i uraditi nova parking mesta gde budemo imali mogućnosti za to. Preusmerićemo saobraćaj u drugoj i trećoj fazi. Za to vreme i autobusi javnog prevoza privremeno će saobraćati izmenjenom trasom, rekla je Maja Vitman.

Kako kaže, Pančevo je postalo veliko gradilište.

Privredni rast i razvoj u gradu je očigledan. Veliki broj privrednih subjekata pozitivno posluje, veliki broj privrednih subjekata se otvara naknadno, veliki broj naših sugrađana je našao posao i sve to rezultira time da su omogućena sredstva u budžetu grada da izvodimo ovakve radove. Želim da najavim i asfaltiranje u četvrtak ulice Stojana Novakovića na Tesli. U toku sledeće nedelje krećemo sa radovima u naselju Mladost. Strelište je planirano da se završi u toku narednog meseca. Što se tiče naselja Misa, pošto su dosta zahtevniji radovi, jer imamo uporedo i radove sa JKP “Vodovod i kanalizacija”, izvode se radovi na izgradnji nedostajuće vodovodne mreže u ulicama Vlasinskoj, Ohridskoj i Kordunaškoj. Nakon završetka njihovih radova, mi ćemo asfaltirati upravo ove tri ulice, to je bitno da građani znaju, kako ne bismo dva puta asfaltirali i trošili sredstva. Ovo je sve planski urađeno, tako da će građani do kraja godine najverovatnije dobiti asfalt u ove pomenute tri ulice. Veliki broj ulica će se još asfaltirati u naselju Mladost, najavila je Maja Vitman.

Nakon Gornjeg grada i Strelišta, radovi će se sprovesti u naseljima Tesla i Misa.