NaslovnaSport

Badminton: petoro đaka iz Pančeva na Svetskim školskim sportskim igrama

Svetske školske sportske igre, najveći multisportski događaj za učenike do 15 godina, održaće se od 11. do 19. septembra u Beogradu. Na ovim igrama će se učenici iz 42 zemlje takmičiti u 14 sportova.

U Nacionalnom Badminton centru na Adi Ciganliji održaće se badmintonski turnir, a Srbiju će predstavljati čak petoro pančevačkih đaka. Marija Samardžija, Miona Filipović, Maša Aleksić, Mihajilo Vig i Vanja Bokan predstavljaće Srbiju i svoje škole u svih pet konkurencija. Glavni sudija turnira biće Goran Jelesijević, predsednik Badminton kluba Dinamo iz Pančeva.

Velika je čast za našu zemlju da organizuje ovako veliku sportsku priredbu. Posebno mi je drago što će Badminton savez Srbije učestvovati u organizaciji badminton turnira i u organizaciji ovog spektakla uopšte. Naši reprezentativci će imati prilike da igraju protiv igrača koji dolaze sa više kontinenata i ovo će za njih biti izvanredno iskustvo. Treneri reprezentacije će biti uz njih i siguran sam da će svi dati sve od sebe i pokušati da obraduju Srbiju, Pančevo i svoje škole medaljama s ovako velikog međunarodnog događaja. Čast mi je i zadovoljstvo što ću biti glavni sudija turnira i siguran sam da će sve proći u najboljem redu, u sportskom duhu, fer pleju i da će i za sve strance koji dođu u Beograd ovo biti neponovljivo iskustvo, izjavio je Goran Jelesijević, predsednik i trener Badminton kluba Dinamo iz Pančeva.

Svetske školske sportske igre podržane su od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta. Domaćini su: Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Grad Beograd i Savez za školski sport Srbije.