DruštvoNaslovna

Asfaltiranje Ulice Uroša Predića u naselju Gornji grad u Pančevu

Maja Vitman, gradska menadžerka i Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika, zajedno su sa članovima Mesne zajednice “Gornji grad” obišle radove koji se izvode u Ulici Uroša Predića, u sklopu projekta javno-privatnog partnerstva, za finansiranje, rekonstrukciju, rehabilitaciju i održavanje putne infrastrukture.

Tokom obilaska radova Maja Vitman, gradska menadžerka, izrazila je veliko zadovoljstvo da se ovako efikasno uradilo 11 ulica u Gornjem gradu i četiri ulice na Karauli, koje takođe pripadaju naselju Gornji grad.

Završavamo sa asfaltiranjem tri ulice kako smo i obećali našim građanima. U pitanju su Uroša Predića i Stevice Jovanovića i Ive Kurjačkog, čije asfaltiranje je završeno u prethodnim danima. Gornji grad je konačno, posle više decenija, dobio asfalt. Nećemo se zaustaviti na ovim radovima. Sledeća saobraćajnica koju ćemo raditi prema planu je Karađorđeva ulica. Ostaće nam još da se urade ulica Marka Kulića i Patrijarha Čarnojevića, kao i još jedan deo Ulice Uroša Predića. Grad Pančevo je danas veliko gradilište. Zadovoljstvo nam je što smo efikasno i u kratkom vremenskom roku uradili čak 11 ulica u Gornjem gradu i 4 ulice na Karauli koja je takođe deo Mesne zajednice Gornji grad. Sve to urađeno je za samo nekoliko meseci, zahvaljujući projektu javno-privatnog partnerstva u oblasti uređenja putne infrastrukture, kazala je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika, naglasila je da lokalna vlast nastavlja da rešava ono što se decenijama unazad u ovom i u drugim naseljima nije rešavalo.
Danas se nalazimo u Ulici Uroša Predića u naselju Gornji grad i obilazimo radove na daljem asfaltiranju ulica u ovom naselju, a koji se sprovode u okviru projekta javno-privatnog partnerstva. Veoma nam je drago da čujemo da su naši građani zadovoljni izvođenjem radova i asfaltiranjima ulica, imajući u vidu da se duži niz godina ovde ništa nije radilo. Značaj projekta koji se sprovodi putem javno-privatnog partnerstva ogleda se pre svega u činjenici da će se redovno održavati putevi i ulice i u gradu i u svim naseljenim mestima i u letnjem i u zimskom periodu. Tako će i pored ostalih naselja i Gornji grad dobiti jedan svežiji, noviji izgled, a građani funkcionalnost koja im je potrebna, rekla je Dragana Kuprešanin.

Predsednik Saveta MZ Gornji Grad Branislav Gligorić kaže da se Ulica Uroša Predića asfaltira na zahtev građana i dodaje da je Mesna zajednica prosledila zahtev Gradu Pančevu koji je vrlo brzo izašao u susret meštanima.

Danas se završavaju radovi u delu ulice Uroša Predića. Međutim, to nije kraj sa radovima u našem kraju. Pre uređenja ovog dela uradili smo čak 11 ulica na teritoriji Margite i 4 ulice u naselju Karaula koje su takođe sastavni deo Mesne zajednice Gornji grad. Samo u ovoj godini je završeno 15 ulica što se nije desilo decenijama, a sve zbog toga što smo imali razumevanje lokalne vlasti, gradonačelnika Pančeva i gradske menadžerke i njihovog tima, rekao je Branislav Gligorić.

Pre nekoliko dana završeno je asfaltiranje Ive Kurjačkog, a zatim na red dolaze Stevice Jovanovića, a počeće i radovi u Karađorđevoj ulici. U planu su još i ulice Marka Kulića i Patrijarha Čarnojevića.