NajaveNaslovnaSport

“Biciklijada” Rotari kluba “Mihajlo Pupin” biće održana 18. septembra u Pančevu

Rotari klub “Pančevo – Mihajlo Pupin”, u subotu, 18. septembra po treći put organizovaće dobrotvorni biciklistički skup “Biciklijada 03” pod sloganom “Biciklom do zdravijeg života”.

Okupljanje biciklista je u Pančevu, unutar „Barutana“ parka od 11 časova, koji je ujedno i jedan od najvećih parkova za ekstremne sportove u regionu.

Tokom okupljanja vršiće se prijavljenje dece, osnovaca i srednjoškolaca za takmičenje na “Poligonu spretnosti”, kao i prijava za takmičenje svih učesnika za “Najsporiju trku”. Prijave se mogu vršiti i putem web sajta www.biciklijada.rs. Broj prijava je ograničen.

Od 12 časova će svi prijavljeni učesnici krenuti u revijalnu vožnju centralnim ulicama grada Pančeva, stazom dužine 7 km, što je ujedno i glavno dešavanje. Staza je obezbeđena redarskom službom i nadležnima iz PU Pančevo.

Svim učesnicima su dostupni sponzorski paketi (majica, osveženje…). Kupovina paketa nije obavezna. Zbog vožnje kolovozom, u revijalnoj vožnji mogu učestvovati samo punoletne osobe i deca od 12 godina u pratnji roditelja.

Po završetku revijalne vožnje održaće se takmičenja na poligonu i trka u najsporijoj vožnji. Najboljima će biti dodeljene vredne nagrade.

Učešće za takmičarski deo je besplatno.

Biciklijada je postala prepoznatljivi godišnji klupski događaj RC „Pančevo – Mihajlo Pupin“ koji okuplja više stotina biciklista iz grada i okoline.