DruštvoNaslovna

Vatrogasci spasioci u Pančevu obeležili svoj dan i svoju slavu prikazom opreme i vozila

Odeljenje za vanredne situacije u Pančevu obeležilo je Dan Sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca-spasilaca taktičko-tehničkim zborom u Pančevu.

Ceo događaj bio je upriličen tokom prepodneva na platou ispred Gradske uprave Pančevo.

Vatrogasci-spasioci su izložili deo vozila i opreme kako bi građani, a posebno najmlađi, mogli da ih vide. Tokom prepodneva đaci iz više osnovnih škola i vrtića obišli su izložbu opreme i vozila.

 

 

Osim što je Dan sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, danas je i “Presveta Bogorodica nesagoriva kupina” – slava svih vatrogasaca spasilaca Republike Srbije. Ova slava je i na simboličan način povezana sa vatrogascima, jer proslavlja grm kupine koji gori, a ne sagoreva.

Ovo je bila prilika da građani, ali pre svega deca, popričaju sa vatrogascima i saznaju nešto više o njihovom pozivu.

 

 

Boro Majkić, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona kaže da je ovo odlična prilika da promovišu svoj poziv i da ga približe građanima.

Veliko nam je zadovoljstvo što danas možemo da približimo naš posao građanima, kako bi znali da možemo u svakom trenutku da odgovorimo na izazove koji se pred nas postavljaju. Danas pre svega prikazujemo ovo za naše najmlađe sugrađane koji su i najzainteresovaniji da vide našu opremu, jer svako od nas je, barem u jednom trenutku detinjstva, poželeo da bude vatrogasac, rekao je komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Pančevu Boro Majkić.

 

 

Predrag Aničić, komandir vatrogasno-spasilačke jedinice, kaže da ovaj posao mora pre svega da se voli. Ipak, dodaje da nije lako i da posao vatrogasca podrazumeva i lepe i one manje lepe trenutke.

U slučaju bilo kakvih požara, ovi hrabri ljudi su uvek tu kada treba da zaštite i spasu nečiji život.