NaslovnaSport

Zapaženi nastupi atletičara „Dinama“ na kvalifikacijama za KUP Srbije

U Sremskoj Mitrovici su za vikend održane kvalifikacije za juniorski KUP Srbije. To je završno takmičenje na atletskoj stazi za ovu takmičarsku godinu na otvorenim terenima pa su učešće uzeli svi relevantni juniori u Srbiji. I ponovo kao jedini predstavnik atletike u Pančevu nastupili su atletičari „Dinama“.

Pokazali su naši atletičari da su dostojni predstavnici atletike u Pančevu, a ostvareni su i odlični plasmani i rezultati. Sanja Marić je ponovo blistala. I ako još uvek pionirka ona je ubedljivo pobedila u trci na 800m, a na 400m osvojila je srebrnu medalju. To je atletičarka koja će tek u narednom periodu pokazati o kakvom talentu se radi, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Lana Cvetkoski je još jedna atletičarka koja pokazuje konstantnost u svojim nastupima. Ona je osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja sa novim ličnim rekordom od 31,15m sa kopljem od 600g. U bacanju diska osvojila je 4. mesto i plasirala se za finalno takmičenje, kao i Sanja Marić u obe discipline.

U muškom delu ekipe su se istakli dvojca naših atletičara. Oni su nastupili u dve discipline i u obe discipline osvojili su medalje i ostvarili plasmane za finalno takmičenje, kaže Cvetkoski.

Aleksa Živanov osvojio je srebrne medalje u bacanju koplja i diska, ali se za finalno takmičenje plasirao i u bacanju kugle i kladiva. Tako će na finalu KUP-a Srbije nastupiti u svim bacačkim disciplinama.

Strahinja Stevšić osvojio je dve bronzane medalje u trkama na 800m i 1.500m.

Imao je odlične dve trke 800m za 1:59 i 1.500m za 4:20, a nadamo se da će u finalu ići dva lična rekorda. Nastupili su i Anja Marić u troskoku i Dunja Atanacković na 400m, ali i ako su obe atletičarke oborile svoje lične rekorde nisu se plasirale za finalno takmičenje, kaže trener Cvetkoski.

Finale se održava sledećeg vikenda ponovo u Sremskoj Mitrovici. Pančevci se nadaju odličnim nastupima „Dinamovih“ atletičara.

Sledećeg vikenda ćemo imati i nastup još jednog našeg atletičara i najboljeg ultramaratonca Srbije svih vremena Mihala Šulje koji će probati da spoji sve titule prvaka Srbije u ultramaratonskim trkama, najavio je Cvetkoski.

On je ove godine pobedio na ultramaratonskoj trci na 24 sata. Narednog vikenda će probati da pobedi u trkama na 6 i 12 sati. Veliki izazov je pred njim i ukoliko satnica dozvoli, probaće da napravi ovaj veliki podvig.