DruštvoNaslovna

Poljoprivredna škola u Pančevu kupila nov traktor za unapređenje praktične nastave

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, posetila je Poljoprivrednu školu „Josif Pančić“ u Pančevu. Ona je tom prilikom razgovarala sa direktorom škole Goranom Bimbašićem, organizatorom praktične nastave Željkom Savanovićem i nastavnicima poljoprivredne grupe predmeta Vesnom Aleksić Živanov, Draganom Blažin i Slobodanom Blažin o urađenim radovima i projektima.

Poljoprivredna škola „Josif Pančić“ je na konkursu za dodelu sredstava za finansiranje intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta kojim raspolažu visokoobrazovne ustanove, srednje poljoprivredne škole i ostale srednje škole koje obrazuju učenike poljoprivredne struke u Vojvodini, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, konkurisala predlogom za nabavku novog traktora.

 

 

Pokrajinski sekretarijat je dodelio ustanovi 2.000.000 dinara za nabavku predmetnog dobra. Pošto je ukupna cena traktora 2.832.000 dinara, deo je škola opredelila iz sopstvenih sredstava. Nabavljen je traktor ArmaTrac 854 Lux 61kW, koji svojim karakteristikama potpuno zadovoljava potrebe škole za izvođenjem praktične nastave.

U 2020. godini je škola dobro funkcionisala i pored pandemije. Od marta do juna 2020. godine, s obzirom na to da je škola bila prazna, uz podršku Grada Pančeva, urađen je jedan veliki posao koji ne bilo moguće izvesti za vreme redovnog režima rada.

Nakon 40 godina urađeno je hoblovanje i lakiranje parketa u kancelarijama glavne zgrade, kao i krečenje u pomenutim kancelarijama i drugim prostorijama škole.

U proleće 2021. godine je urađen novi pod u čajnoj kuhinji i ta prostorija je okrečena. Takođe je obnovljen i deo školskog i kancelarijskog nameštaja.