DruštvoNaslovna

Dom zdravlja Opovo od Pokrajine dobio hibridno vozilo za prevoz pacijenata

Vozilo marke Fiat Panda Hybrid stiglo je u Dom zdravlja Opovo kao donacija Pokrajinske vlade. Direktorka Doma zdravlja dr Sofija Popović izrazila je zadovoljstvo i zahvalila se na primljenoj donaciji.

Zahvaljujemo se Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, koji zajedno sa lokalnom samoupravom radi opremanje ovog doma zdravlja, što se tiče investicija i tehničke opreme. Novo vozilo koje smo danas dobili poslužiće terenskoj službi, kao i administrativnoj službi u svakodnevnoj upotrebi, da možemo stići na vreme, doneti testove, odraditi vakcinaciju i iskoristiti za patronažnu službu da i ona u svom domenu posla ima novi auto koji nam stvarno puno znači. Uz ovo vozilo i tehničkih opremanja ultrazvuka, laboratorije i ginekologije, ne krijem zadovoljstvo jer smo obećano ispunili i idemo sa nekim optimizmom u sledeću godinu uz još kvalitetnije opremanje, izjavila je Sofija Popović.

Pored predstavnika zdravstvene ustanove, prijemu vozila prisustvovali su predsednik Opštine Miloš Markov i načenica opštinske uprave Ankica Jožika.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je pre nekoliko dana ključeve za 32 nova sanitetska, dijalizna i putnička vozila za patronažu, sa pratećom medicinskom opremom, predstavnicima zdravstvenih ustanova u Vojvodini, čiju nabavku je sa 100 miliona dinara finansirala Pokrajinska vlada.

Sanitetska vozila dobile su opšte bolnice u Zrenjaninu i Vrbasu i domovi zdravlja u Kanjiži, Adi, Novom Bečeju, Srbobranu, Apatinu, Malom Iđošu, Sremskoj Mitrovici, Sečnju, Kovinu i Pećincima.

Vozila za prevoz pacijenata na dijalizu dobili su domovi zdravlja u Čoki, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Beočinu, Titelu, Plandištu i Alibunaru, dok su putnička vozila obezbeđena za domove zdravlja u Šidu, Apatinu, Somboru, Odžacima, Kovinu, Novom Bečeju, Rumi, Novom Kneževcu, Žitištu, Alibunaru, Beloj Crkvi, Irigu i Opovu.