DruštvoNaslovna

Novak Đoković Fondacija otvorila prvi Centar za roditelje u Kovačici

U saradnji sa svojim partnerima The Human Safety Net-om, globalnom inicijativom Generali osiguranja Srbija, Fondacija Novak Đoković je najavila otvaranje 15 Centara za roditelje širom Srbije u kojima će se održavati radionice programa „Podrška, NE perfekcija“.

U okviru programa „Podrška, NE perfekcija“ (PNP) Novak Đoković Fondacija danas je u Kovačici otvorila prvi Centar za roditelje pri Predškolskoj ustanovi „Kolibri“.

Centri za roditelje predstavljaju jedinstven projekat koji se na teritoriji Republike Srbije realizuje po prvi put, a nastao je sa ciljem da se polaznici programa PNP dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci.

Sredstva su obezbeđena od strane projekta „Proširi uticaj“ – inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net-a, globalne inicijative Generali Grupe, koja za cilj ima širenje društvenog uticaja na najugroženije porodice i ambiciozne preduzetnike.

Do kraja ove godine biće otvoreno deset centara – i to u Pančevu, Šapcu, Vladimircima, Baču, Jagodini, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Novom Sadu i Užicu, dok će se u 2022. godini otvoriti još pet centara.

Program „Podrška, NE perfekcija“ je osmišljen od strane stručnog tima Novak Đoković Fondacije. Čini ga deset radionica koje vode obučeni facilitatori i prvenstveno ima za cilj da roditeljima i starateljima dece uzrasta do šest godina pruži mogućnost da steknu nova znanja i veštine i stvore međusobnu mrežu podrške.

Centri za roditelje predstavljaće važan resurs svim roditeljima, starateljima i stručnom kadru iz lokalnih sredina. Njima će na raspolaganju biti udoban, kreativan i prijatan ambijent u kome će imati priliku da podele iskustva i izazove sa kojima se svakodnevno susreću, a koji su od izuzetnog značaja za njih i njihovu decu.

 

 

Na otvaranju, prisutnima su se obratile nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije Maja Kremić, Gorana Rašić ispred Generali osiguranja Srbija i The Human Safety Net-a, programska menadžerka Novak Đoković Fondacije Smiljana Grujić, kao i Nataša Kostić, direktorka Predškolske ustanove „Kolibri“.

Srećni smo i zadovoljni što, uz nesebičnu podršku naših dugogodišnjih partnera, nastavljamo da osnažujemo roditelje i staratelje u najvažnijoj i najzahtevnijoj životnoj ulozi. U skladu sa ličnim stavovima naših osnivača, smatramo da je porodica osnov svakog zdravog društva i zajednice i radujemo se novim licima, pričama i prijateljstvima koje će radionice u novonastalim Centrima izroditi, izjavila je ovim povodom Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

Planirano je da program „Podrška, NE perfekcija” tokom 2021. i 2022. godine obuhvati još 2200 roditelja i skoro 4400 dece, uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom.

Naša Fondacija od 2017. godine uspešno implementira program „Podrška, NE perfekcija“ koji je pomogao velikom broju porodica širom Srbije. Naše radionice – čiji je rezultat i otvaranje Centara poput ovog u Kovačici danas, odlikuje iskrenost, toplina, uvažavanje i—verovatno ključna reč u čitavoj ovoj priči—podrška. Centri će od ove jeseni pokrenuti novi ciklus radionica programa, kroz koje je do sada prošlo 2000 roditelja i staratelja iz 24 mesta širom Srbije, istakla je Smiljana Grujić, glavna programska menadžerka Novak Đoković Fondacije.

 

 

Zahvalni smo Novak Đoković Fondaciji, Generali Osiguranju Srbija i The Human Safety Net-u što su prepoznali našu multinacionalnu sredinu gde se prepliću mišljenja, tradicija i običaji, kao i odnos prema vaspitanju dece. Iz ugla moje profesije, radionice sa roditeljima uticale su da na život i odnos prema deci gledam potpuno drugačije, da se stavim u ulogu deteta i ispratim njegove potrebe, osećanja i dušu. Razmenom iskustava i ideja, zajedno sa našom decom činimo svet boljim,“ zaključila je Nataša Kostić, direktorka PU Kolibri i facilitatorka programa PNP.