DruštvoNaslovna

Na zahtev građana rehabilituje se ulica Veljka Vlahovića u Pančevu, počinje treća faza radova

Radovi u ulici Veljka Vlahovića u delu do Cvijićeve ulice su danas kompletno gotovi i to nekoliko dana pre predviđenog roka. Maja Vitman, gradska menadžerka obišla je lokaciju kako bi se uverila da su radovi završeni prema planu.

Građani naselja Strelište su nam se obratili da rešimo pitanje ishabanog kolovoza u Ulici Veljka Vlahovića, jer predstavlja jednu od najfrekventnijih ulica u naselju. Ulica po svom značaju ima višestruku vrednost imajući u vidu da kroz nju prolaze gotovo svi žitelji naselja zbog vrtića, škole, pošte, banke, ali i pijace, kao i mnogih marketa, što ujedno čini i deo glavne veze sa centrom grada. Takođe, kroz Ulicu Veljka Vlahovića prolazi i kišni kolektor koji će uskoro, nakon urađenih projekata kišne kanalizacije, opsluživati i druge ulice koje nikad ranije nisu bile rešene po pitanju odvođenja voda. Budući izgled naselja Strelište rešićemo ulaganjima u izgradnju kišne kanalizacije i ovim putem rešiti pitanje odvođenja atmosferskih voda i asfaltirati ulice i pešačke staze koje su građanima neophodne. Intenzivno se bavimo uređenjem zelenih površina i plan nam je da Strelište stane u red najlepših naselja u gradu. Radovi u Ulici Veljka Vlahovića do Cvijićeve ulice su danas kompletno gotovi, par dana pre predviđenog roka, rekla je Maja Vitman.

 

 

Treća faza radova počeće u ponedeljak, 4. oktobra i odnosiće se na deo Ulice Veljka Vlahovića u delu od Cvijićeve do Ive Andrića. Taj deo ulice biće zatvoren za saobraćaj zbog čega će i autobusi na liniji 6 privremeno saobraćati izmenjenom trasom.

I u trećoj fazi će se radovi izvoditi po istom sistemu kao i u prethodnim fazama pošto će doći do zatvaranja tog dela ulice za saobraćaj. Za vreme radova, deo Ulice Veljka Vlahovića, od Cvijićeve do Ulice Ive Andrića, biće kompletno zatvoren za saobraćaj. Doći će i do izmene trase kretanja vozila javnog gradskog prevoza na liniji broj 6 Centar – Strelište – Vojlovica – Rafinerija nafte Pančevo, tako da će se vozila kretati ulicama Bore Stankovića, Jovana Bjelića, Veljka Vlahovića i dalje starom trasom. Za to vreme građani neće biti u prilici da koriste stajalište koje se nalazi u ulici Veljka Petrovića i Veljka Vlahovića, najavila je Maja Vitman.

Radovi u trećoj fazi trebalo bi da budu završeni do 18. oktobra.

 

 

U naselju Strelište od izgradnje, osim redovnog održavanja, nije bilo značajnih ulaganja. Zahvaljujući dobroj saradnji državnih i lokalnih institucija, ovo naselje dobija drugačiji izgled i meštani to prepoznaju, kaže Ivana Đorđević, predsednica MZ Strelište.

Moram da napomenem da na Strelištu dugo ništa nije rađeno, da je bilo ostavljeno sa strane. Zahvaljujući gradskoj vlasti, koja brine o budućnosti grada, završeni su radovi na asfaltiranju dosta ulica na Strelištu. Saradnja sa građanima je dobra. Trudimo se da osluškojemo potrebe građana koji se obraćaju u MZ, i Savet radi na tome da što više uradi, da postoji ta spona između gradske vlasti i MZ. Zahvaljujem se svim građanima na saradnji i strepljenu i molim ih da u toku treće faze radova uklone svoja vozula da bi sve bilo završeno što pre i bez prepreka, ističe Ivana Đorđević, predsednica Saveta MZ Strelište.

 

 

U prethodna dva meseca radovi na asfaltiranju u naselju Strelište završeni su u ulicama Mažuranićevoj, Laze Kostića, Vojislava Ilića, Isidore Sekulić, a završeni su i parkinzi u ulici Isidore Sekulić, od Jovana Pavlovića do Veljka Vlahovića.

U toku je izrada projekta kišne kanalizacije naselja Strelište.