NaslovnaZanimljivosti

Priprema se kviz o poznavanju pančevačke kulture “Panznanje”

U Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo organizovaće se 22. i 23. oktobra kviz o poznavanju pančevačke kulture „Panznanje“. Osnovni cilj kviza je da učenici shvate značaj opšte lokalne pančevačke kulture, ali i da se sa njom podrobnije upoznaju.

U kvizu će učestvovati zainteresovani učenici svih srednjih škola u Pančevu koji se na vreme prijave.

U kvizu će se takmičiti timovi (jedan tim čine tri učenika). Broj timova je ograničen na 25.

Takmičenje će pratiti publika, koju će, uglavnom, činiti učenici srednjih škola, koji bi došli da podrže svoje drugare.

Prva tri tima u finalu biće nagrađena jednodnevnim izletom i diplomama, a prvi tim dodatno još i knjigama. Svi učesnici će dobiti zahvalnice.

Kviz organizuju MC „Karika umetnost nauka“, Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“, Pančevo, Narodni muzej Pančevo i Gradska biblioteka Pančevo pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.

Koordinator projekta je msr Nikola Koneski, doktorand istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, stipendista na Institutu za noviju istoriju Srbije, predavač i mentor u RCT „Mihajlo Pupin“.

Glavna članica projektnog tima je msr Vanja Jekić, profesorka jezika i književnosti, doktorand na Filološkom fakultetu u Beogradu, mentorka u Grupi za književnost u RCT „Mihajlo Pupin“.

Organizatori kviza žele da podstaknu sve učenike i učenice iz svih razreda srednjih škola, bez obzira na nacionalnu, versku ili drugu pripadnost, da se prijave za učešće u kvizu.

Učenici, odnosno timovi se mogu prijaviti preko putem mejla: mcumetnost@gmail.com. Uz ime, prezime i razred svakog člana tima, potrebno je da se navede i naziv tima (koji učenici sami određuju).

Krajnji rok za prijavu je 11. oktobar.

Kao pripremu za učešće u kvizu, zainteresovani se pozivaju da prate priče koje će organizatori objavljivati u narednom periodu na Instagramu.