DruštvoNaslovna

Učenici iz Ptuja u Sloveniji boravili u Pančevu

Grad Pančevo su posetili profesori i učenici Školskog centra iz Ptuja iz Slovenije, povodom tradicionalne manifestacije Gastronomski događaj “Naši slovenački specijaliteti”. Ovaj događaj je po sedmi put organizovalo pančevačko Udruženje Slovenaca „Logarska dolina“.

Bili su gosti Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ i Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“, gde su razmenili iskustva o načinu školovanja i rada u ove dve obrazovne ustanove koje imaju slična područja rada u oblasti ekonomije, trgovine, turizma i ugostiteljstva i poljoprivrede.

Učenici sa smera turistički tehničar Ekonomsko-trgovinske škole i profesori dočekali su goste i sproveli ih po školi kako bi im pokazali specijalizovane kabinete i kako bi ih upoznali sa smerovima u redovnom i vanrednom školovanju. Takođe, upoznali su ih sa gradom Pančevom i okolinom i predstavili neke od turističkih sadržaja.

 

 

U Ekonomsko-trgovinskoj školi „Paja Marganović“ spremali su se specijaliteti slovenačke kuhinje u čijem pripremanju su učestvovali učenici grada Pančeva zajedno sa učenicima iz Slovenije.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, pozdravila je goste iz Slovenije i zajedno sa gostima i domaćinima obišla ove dve škole, ali i učenike koji su spremali specijalitete. Poželela im je uspešnu radnu godinu, nastavak saradnje koja traje već nekoliko godina unazad i više ovakvih susreta sa ciljem implementiranja novih smerova, smerova koji su potrebni tržištu rada, savremenom načinu života, novinama kako u poljoprivredi tako i u ugostiteljstvu, a u cilju lakšeg i bržeg zapošljavanja učenika.