NaslovnaSport

Mladi karatisti iz Alibunara na Prvenstvu Balkana

Opština Alibunar poželela je srećan put mladim karatistima koji će na Prvenstvu Balkana, u Poreču u Hrvatskoj od 15. do 17. oktobra braniti boje Srbije.

Izuzetan je uspeh što je čak šestoro talentovanih karatista sa teritorije opštine Alibunar svojim radom i na osnovu ostvarenih rezultata pozvano da predstavlja svoju zemlju u reprezentaciji. Sama lokalna samouprava iz svog budžeta finansirala je njihovo učešće na ovom prestižnom takmičenju.

Čast da brane boje Srbije pripala je karatistima: Basta Sari, Ciganović Leni, Prostran Anđeli, Menger Stefanu, Ignjatov Branislavu i Ivanović Dušanu.

Kako izjavljuje trener karate kluba „Budućnost“, Maja Pavlović, ove godine u sastavu Reprezentacije Srbije našla su se sva tri karate kluba sa teritorije opštine Alibunar: KK “Vladimirovac” iz Vladimirovca, KK “Nukite” Banatski Karlovac i KK “Budućnost” Alibunar.

Mi smo već pobedili, samim učešćem na ovakvom takmičenju naši takmičari pokazali su veliki potencijal, rekla je Maja Pavlović.

 

 

Predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić poželela je mladim sportistima srećan polazak uz puno uspeha na takmičenju i izjavila da su oni pravi ambasadori onoga što Srbija treba da predstavlja.

Opština Alibunar će uvek imati sluha za mlade, požrtvovane i talentovane ljude koji žele da rade na sebi i napreduju. Ova deca su pravi ponos jedne male opštine i zahvaljujući njima postaćemo prepoznatljivi na najbolji način. Pokazali su izuzetnu spremnost i zrelost za svoje godine kroz sam rad koju su uložili i samim tim što su deo Reprezentacije Srbije jasno je da svaki trud ne izostavlja rezulatate, rekla je predsednica Opštine Alibunar Zorana Bratić.

Zorana Bratić je dodala da će Opština Alibunar i u narednom periodu podržati sport kao najbolji način izgradnje zdravog duha kod naše dece i omladine.