InformacijeNaslovna

Predstavnici Opštine Opovo dogovorili novi red vožnje sa „Lastom“

Predstavnici Opštine Opovo održali su sastanak sa rukovodstvom Saobraćajnog preduzeća „Lasta“. Tema sastanka bio je novi red vožnje.

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov objašnjava da je posebno razgovarano o polascima koji su bili problematični, odnosno, koji su postojali u ranijem periodu, a nakon toga su ukinuti.

U pitanju su polasci koji su od izuzetnog značaja za naše građane, s obzirom da veliki broj i studenata, i đaka, i radnika gravitira tim linijama, tako da smo mi posle dužeg vremenskog perioda zakazivanja sastanka sa Lastom napokon dobili termin i organizovali sastanak. Ono što mogu da izvestim naše sugrađane jeste da se vraća polazak u 12.15 časova, koji je ukinut, a pritom ostaje polazak u 13.15 časova. To smo postigli na sastanku i smatram da je to izuzetno bitno. Iziskivaće neko uvećanje subvencija koje već lokalna samouprava finansira Lasti, ali u manjem obimu, tako da mi to možemo finansijski da iznesemo, kaže Markov.

Polazak u 12.15 se vraća već od ponedeljka, 18. oktobra.

Želimo da pokažemo da mislimo o putnicima, o svim ljudima sa teritorije Opštine Opovo, kako onima koji žive i rade na teritoriji Opštine Opovo, tako i o onima koji zbog posla moraju da putuju ka Beogradu i ulažemo maksimalan napor da im olakšamo put do Beograda i nazad, objasnio je Miloš Markov i dodao da se razgovori još uvek vode oko nekih dodatnih polazaka.