NaslovnaSport

Dušan Ivanović iz KK „Nukite“ Banatski Karlovac osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Balkana

Reprezentativac Srbije i karatista KK „Nukite“ iz Banatskog Karlovca Dušan Ivanović osvojio je bronzanu medalju u borbama, u kategoriji pionira -45 kg na Prvenstvu Balkana koji se održava u Poreču (Hrvatska).

Pre njega, na 25. Prvenstvu Balkana za decu u karateu, koje se od 15. do 17. oktobra održava u Poreču, reprezentativka Srbije i takmičarka Karate kluba „Vladimirovac“, Sara Basta, osvojila je takođe treće mesto u borbama i bronzanu medalju.

Da podsetimo na izuzetan uspeh karatista iz opštine Alibunar. Čak šestoro talentovanih karatista, svojim radom i na osnovu ostvarenih rezultata pozvano je da predstavlja svoju zemlju u reprezentaciji, na Prvenstvu Balkana.

 

Dušan Ivanović

 

Kuriozitet je i to što su se u sastavu reprezentacije Srbije našli predstavnici sva tri karate kluba sa teritorije ove južnobanatske opštine: KK “Vladimirovac” iz Vladimirovca, KK “Nukite” Banatski Karlovac i KK “Budućnost” Alibunar.

Lokalna samouprava, iz svog budžeta, finansirala je njihovo učešće na ovom prestižnom takmičenju.

Čast da brane boje Srbije pripala je: Basta Sari, Ciganović Leni, Prostran Anđeli, Menger Stefanu, Ignjatov Branislavu i Ivanović Dušanu.