DruštvoNaslovna

Glogonj: asfaltiranje Proleterske ulice veoma značajno za meštane

Nakon završenih radova u Mlinskoj, Prvomajskoj i ulici JNA, u Glogonju je na red za kompletno asfaltiranje došla Proleterska ulica u dužini od 800 metara i širine pet metara.

Završetku radova prisustvovala je i menadžerka Grada Pančeva Maja Vitman, koja je zajedno sa narodnim poslanikom Markom Mladenovićem i predstavnicima Mesne zajednica obišla ovu ulicu i razgovarala i sa meštanima.

Zahvaljujući projektu Javnog privatnog partnerstva, nastavlja se asfaliranje ulica na teritoriji grada Pančeva. Danas su završeni radovi na asflatiranju Proleterske ulice u Glogonju koja je bila u veoma lošem stanju. Prema rečima meštana Glogonja, nov kolovoz će im mnogo značiti i pre svega olakšati kretanje.

Invalid sam 100%, hodam na štakama. Retko izlazim. Mnogo sam srećna što sad mogu da pređem preko ulice kod brata. Kad je klizavo, sapletem se na kaldrmu, zato retko gde idem. Sad kad sam doživela da je naša ulica pod asfaltom mnogo sam srećna, kaže nam Milosava Grunert koja živi u Proleterskoj ulici u Glogonju.

 

 

Povratnik iz inostranstva, penzioner Goce Srbinovski se nada da će asfalt dodatno povećati kvalitet života u selu i dodatno uticati na opredeljenje mladih da nastave da žive u Glogonju.

Vratio sam se iz inostranstva i veoma sam zadovoljan što se selo uređuje. Nadam se da će još naroda da se doseli u Glogonj. Poznati smo po proizvodnji kupusa i krompira, ima puno mogućnosti za razvoj. Imam 75 godina i pozdravljam što se ovoliko ulica asfaltira. Ne pamtim da je ikad više ulica asfaltirano i uređeno, kao u poslednjih nekoliko godina, kaže Goce Srbinovski.

Maja Vitman, gradska menadžerka podsetila je da je Glogonj prvo naseljeno mesto koje je putem projekta Javno-privatnog partnerstva bilo tema radova, seprembra prošle godine.

Iz Glogonja je započeta realizacija dugo očekivanog projekta Javnog privatnog partnerstva za rekonstrukciju, izgradnju, finansiranje i održavanja putne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima. Nakon završenih radova u Mlinskoj, Prvomajskoj i ulici JNA, danas asfaltiramo ulicu Proletersku u dužini od 800 metara, širine kolovozne konstrukcije pet metara. U sledećoj fazi radova u Glogonju početkom sledeće godine, krenućemo ponovo sa izvođenjem radova. Ponosni smo, što smo putem projekta javno-privatnog partnerstva omogućili da građani dobiju asfalt koji čekaju decenijama, kaže Maja Vitman.

Sa do sad izvedenim radovima i radovima u sledećoj fazi u Glogonju za godinu i po dana biće postavljen asfalt u dužini od oko 8 km i uređeni parkinzi i trotoari.

 

 

Slavko Jovanovski, predsednik Saveta Mesne zajednice Glogonj kaže da je asfaltiranje Proleterske ulice jedna od veoma značajnih investicija za to mesto.

Asfaltira se Proleterska ulica, ulica koja se nalazi u nekom širem potezu centra sela, koja spaja dva kraja sela tako da će ova investicija biti značajna ne samo za stanovnike Proleterske ulice, nego i za stanovnike ostalih ulica. Posebno bih napomenuo da smo prezadovoljni, jer smo zahvaljujući ugovoru o javno privatnom partnerstvu koje sprovodi Grad Pančevo u poslednjih nešto više od godinu dana dobili pet i po kilometara novoasfaltiranih ulica. Selo nam izgleda drugačije i lepše. Posebno nas raduje što je najavljeno i asfaltiranje još nekoliko ulica u selu, zaista smo prezadovoljni. Zahvaljujem se Gradu Pančevu pre svega na odabiru strategije koja podrazumeva ravnomeran razvoj sela. Mislim da je to jedini ispravan put da mi, manja naseljena mesta s teritorije grada Pančeva uhvatimo korak s većim i razvijenijim selima, kaže Jovanovski.

 

 

Odgovornom politikom gradske vlasti ravnomerno se ulaže u svim naseljenim mestima sa teritorije grada, kaže narodni poslanik Marko Mladenović.

Sprovodeći dosledno politiku Srpske napredne stranke i našeg predsednika Aleksandra Vučića Gradska uprava Grada Pančeva na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Stevanovićem radi na poboljšanju životnih uslova naših stanovnika bez obzira da li oni živeli u gradu ili u nekom od devet naseljenih mesta. Realizacijom projekta koji se tiču saobraćajne infrastrukture i komunalne delatnosti mi direktno podižemo standard naših sugrađana. Osim ovih velikih projekata koji se sprovode u svih 9 naseljenih mesta i u samom gradu Gradska uprava Grada Pančeva intenzivno radi na ulaganju u obrazovanje, kulturu, sport, poljoprivredu i zdravstvo, jer su to svi oni aspekti koje moramo da obuhvatimo kako bismo podigli životni standard svih naših stanovnika, izjavio je narodni poslanik Srpske napredne stranke Marko Mladenović.

Sledećom fazom radova nakon završenih tehničkih rešenja u Glogonju biće urađene ulice: 4. oktobra, 29. novembra, 8. marta, trotar ispred pošte, trotoar u Beogradskoj ulici ispred Mesne zajednice, Parking ispred pijace, pešačke staze ispred crkve do pijace, uređenje platoa kod autobuskog stajališta i trotoar.

 

 

Nakon radova u Glogonju, sledeće nedelje počeće radovi u Jabuci, na rehabilitaciji ulica Strumičke, Nikole Tesle, Radničke, Osogovske i deo Sutjeske i Mašinske ulice. Do kraja godine je planirano da se završe i radovi u Kačarevu, i to Proleterska i Kosovska ulica. Uporedo sa ovim radovima, radi se i u južnim selima.

Krenuli smo sa Starčevom na uređenju Partizanske ulice, nakon čega mehanizacija ulazi u Omoljicu i Banatski Brestovac. Takođe, uskoro krećemo i sa radovima u Banatskom Novom Selu, momentalno se rade pripremni radovi. Od naseljenih mesta radovi su u toku i u Dolovu. Pored naseljenih mesta, intenzivno se radi na rehabilitaciji ulica u gradu. U prethodnom periodu smo mnogo toga uradili. Trenutno je mehanizacija u naselju Mladost, gde se izvode i radovi na izgradnji nedostajuće vodovodne mreže u Ohridskoj i Vlasinskoj ulici, a ove nedelje smo završili kompletno ulicu Veljka Vlahovića na Strelištu, kaže Maja Vitman.

Maja Viman ističe da je zadovoljna postignutim uspehom i dinamici kojom se vrše radovi. Grad Pančevo je dobrom politikom upravljanja ostvario prihode i stvorio mogućnost da održi obećanje koje je dato građanima.