DruštvoNaslovna

Učenici Mašinske škole Pančevo nastupili u kvizu „Panznanje“

Učenici Mašinske škole “Pančevo“ danas, 22. oktobra, učestvovali su u kvizu „Panznanje“ i na najlepši mogući način predstavili svoju školu.

U pitanju su tri ekipe: Lazar Drinjak, Kristina Lukjanović i Mateja Lončar (M25), Tamara Mijalkov, Natalija Kostadinov, Milica Cvetković i Anđela Kovačević (S22), Aleksa Ilić, Dragan Ilić, Marko Tasić i Miloš Milikić (M27). Osvojili su dva druga i jedno treće mesto u uvodnim emisijama. Svega nekoliko poena odlučivalo je o prolasku u veliko finale.

Svakako, sve pohvale za pomenute učenike i njihovu želju za učešćem.

Pripreme za kviz vodile su profesorke Aleksandra Timotijević i Senka Stojanović kroz teorijske tekstove o istoriji, kulturi, književnosti, sportu i znamenitim ličnostima Pančeva, ali i kroz posetu bitnim institucijama i gradskim lokalitetima.

U Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo 22. oktobra održan je kviz o poznavanju pančevačke kulture „Panznanje“. Osnovni cilj kviza je da učenici shvate značaj opšte lokalne pančevačke kulture, ali i da se sa njom podrobnije upoznaju.

U kvizu učestvuju zainteresovani učenici svih srednjih škola u Pančevu koji su prijavili svoje timove. Ove godine učestvovalo je deset timova iz četiri škole: Gimnazije „Uroš Predić“, Mašinske, Ekonomsko-trgovinske i Medicinske škole.

Kviz su organizovali MC „Karika umetnost nauka“, Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“, Pančevo, Narodni muzej Pančevo i Gradska biblioteka Pančevo pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.