NaslovnaSport

Dve medalje za atletičare Dinama na Prvenstvu Srbije u krosu

Atletičari „Dinama“ iz Pančeva nastupili su na Prvenstvu Srbije u krosu održanom 23. oktobra u Somboru i osvojili dve medalje: zlatnu i bronzanu. U finalu Krosa RTS-a osvojene su još dve medalje.

Ovo takmičenje u Somboru je i poslednje zvanično takmičenje u organizaciji Atletskog saveza Srbije. Takmičenje je održano u parku na izuzetno teškoj stazi, a otežavajuća okolnost je bila i kiša koja je padala dan pre takmičenja kao i na sam dan trke, tako da je to još više otežalo uslove na krosu.

Atletski klub ,,Dinamo“ ponovo kao i na većini pravih i velikih atletskih manifestacija bio je jedini predstavnik pančevačke atletike. Naši atletičari su uvek konkurentni za visoke plasmane na svim prvenstvima Srbije, pa zato i učestvujemo i osvajamo odličja, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Sanja Marić je nastupila u trci pionirki na 1.500 metara i osvojila bronzanu medalju.

Kao što smo i najavili Sanja Marić je nastupila u trci pionirki u najjačoj konkurenciji na krosu Srbije. Osvojila je bronzanu medalju. Jako teška trka, na izuzetno teškoj stazi i u disciplini koja nije njena prioritetna disciplina pokazala nam je kakav je borac Sanja. Trku je izgubila od sjajnih devojčica iz Novog Pazara kojima je to glavna disciplina, ali je bila dostojni protivnik. Prezadovoljan sam nastupom Sanje Marić, kaže Ljupčo Cvetkoski.

Zlatnu medalju osvojili su mlađi juniori u ekipnom plasmanu u trci na 5.000m.

Svi najbolji mlađi juniori nastupili su u ovoj trci, a naši atletičari su sjajnim nastupom osvojili zlatnu medalju. Sastav ekipe je bio Strahinja Stevšić, Luka Gligorić i Andreja Božanić. To je još jedan u nizu pehara koji su naši atletičari osvojili na krosu Srbije.

Za mlađe uzrastne kategorije koji još uvek nemaju pravo nastupa na krosu Srbije održano je finale krosa RTS-a. I tu su osvojene dve medalje.

Ksenija Mrkela je osvojila zlatnu medalju na 600 m. Od samog starta trke izdvojila se i ubedljivo pobedila sve svoje protivnike. Kakav motiv je imala posle jedinog poraza prošlog vikenda, zbog lošeg starta, videlo se od početka trke tako da nije svojim protivnicima dala nikakvu šansu. Drugu medalju za AK ,,Dinamo“ osvojila je Dunja Atanacković u trci na 800 m u kojoj je bila bronzana. Dunja je na svom atletskom početku tako da se od nje tek očekuju odlični rezultati. Uspešan nastup imala je i Jana Grujić koja je osvojila diplomu za 6. mesto u trci na 600m, izjavio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Za ovaj odličan nastup atletičara pančevačkog ,,Dinama“ ekipu je spremao i vodio na takmičenju trener Ljupčo Cvetkoski.

Moram istaći da sam prezadovoljan nastupom svojih takmičara koji su naporno radili, trenirali i na samom takmičenju zasluženo dobili nagradu za svoj trud. Velika zahvalnost prof. Marjanu Lukiću koji je odlično pripremio Luku Gligorića. Sjajna trka Luke je pokazatelj da je sa svojim trenerom sjajni tandem, zaključio je Ljupčo Cvetkoski.