DruštvoNaslovna

U Pančevu otvorena nova punionica specijalnih gasova čime je omogućeno stabilno i sigurno snabdevanje kiseonikom

U Pančevu je danas otvorena nova punionica specijalnih gasova i laboratorija kompanije „Meser Tehogas“, vodeće gasarske kompanije u Srbiji, koja proizvodne pogone ima u više gradova širom naše zemlje.

Svečanom otvaranju punionice „Meser Tehnogas“ prisustvovao je u ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je istakao da je ova kompanija omogućila stabilno i sigurno snabdevanje kiseonikom.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar istakao je, prilikom otvaranja nove punionice specijalnih gasova kompanije Meser Tehnogas u Pančevu, da je kompanija Meser toliko velika i značajna da može da radi bilo gde u svetu izabrala da radi u Srbiji, i zajedno sa našim zdravstvenim radnicima koji ulažu izuzetne napore u zbrinjavanju i lečenju obolelih od korona virusa, spašava živote naših građana.

Srbija je, zahvaljujući našim prijateljima iz kompanije Meser, uspela ono što mnoge zemlje nisu – obezbedila je sigurno, kontinuirano i stabilno snabdevanje kiseonikom za sve bolnice, koje usled epidemije i drastično povećanih potreba, danas za lečenje najtežih bolesnika koriste dnevno, dakle za jedan dan, onoliko kiseonika koliko su pre koristile za šest, sedam meseci, rekao je Lončar.

Ministar Lončar je istakao i to da je kompanija Meser u toku epidemije korona virusa obavila i proširenje podstanica za snabdevanje, adaptiranje instalacija centralnog snabdevanja, odnosno instaliranje novih 17 rezervoara u bolnicama u Srbiji, čime je doprinos kompanije Meser naporima države Srbije da se korona virus stavi pod kontrolu i pobedi veoma značajan.

 

 

Moram istaći da mi je kao lekaru izuzetno važno što u kompaniji Meser imamo prijatelja na kojeg možemo da računamo, u interesu naših pacijenata, građana Srbije. A kao predstavniku Vlade Republike Srbije, želim da naglasim i to da kompanija Meser danas medicinski kiseonik iz Smedereva izvozi u više od deset zemalja regiona i širom Evrope. To je uspeh čitave zemlje. Jer kada jedan Meser, kompanija velikog ugleda i renomea u Evropi, uspešno posluje u Srbiji, kada proširuje svoje kapacitete ovde, to je veoma jasan signal svim drugim kompanijama, da je Srbija stabilna zemlja, da njena ekonomija raste, da su investitori dobrodošli, istakao je ministar Lončar.

„Meser Tehnogas“ je vodeća gasarska kompanija u Srbiji, sa proizvodnim lokacijama u Beogradu, Smederevu, Pančevu, Novom Sadu, Boru, Kraljevu i Nišu. Proizvodnu paletu te kompanije čine tehnički gasovi, specijalni gasovi, medicinski gasovi, gasovi za prehrambenu industriju, program tečnih gasova kao i pripadajuća oprema.

Meser Tehnogas AD najveći je izvoznik gasova u Jugoistočnoj Evropi, a svoje proizvode plasira i u Hrvatskoj, BiH, Makedoniji, Albaniji, Bugarskoj, Rumuniji, Grčkoj, Turskoj, Crnoj Gori, Mađarskoj, Sloveniji i Kipru.