DruštvoNaslovna

Počinje asfaltiranje ulica u Banatskom Novom Selu

U Banatskom Novom Selu trenutno se radi na uređenju pet ulica koje su kao prioritetne izdvojili u ovoj Mesnoj zajednici. Urađeni su pripremni radovi i ovih dana biće asfaltirane ulice Šantićeva, Valerije Dokne, 29. novembra, Maksima Gorkog i Vašarska.

Ukupno će biti asfaltirano oko 2,7 km putne infrastrukture u Banatskom Novom Selu u ovoj fazi radova.

Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva u pratnji članova Mesne zajednice obišla je lokacije na kojima su izvršene pripreme za asfaltiranje.

Zadovoljni smo što smo uspeli da sve sprovedemo prema dinamici koju smo planirali. Grad Pančevo je dobrom politikom upravljanja ostvario prihode i stvorio mogućnost da održimo obećanje našim građanima, kojima smo zahvalni na ukazanom poverenju. Veliki posao smo do sad uradili. Kilometre novog asfalta su dobili stanovnici naseljenih mesta, ali i grada. Radi se ubrzano, pored svih teškoća sa kojima se suočavamo. Najvažnije je da je politička situacija stabilna, da je grad obezbedio sredstva, da imamo izuzetnu saradnju sa svim Mesnim zajednicama i građanima i da zajedno rešavamo i pravimo rezultate, rekla je nakon obilaska Maja Vitman.

Lola Komnošar živi u ovom delu Banatskog Novog Sela gde su počele pripreme za asfaltiranje i veoma je zadovoljna što će dobiti novi asfatl.

Drago nam je i radujemo se što se završava asfaltiranje. Značajno nam je zato što neće biti blata, nećemo prljati auto, brže će se stizati do škole, do prodavnice, do lekara, kaže Lola Komnošar.

Miloš Božinović, preduzetnik iz Banatskog Novog Sela

Preduzetnik iz Banatskog Novog Sela Miloš Božinović je takođe zadovoljan zbog novog asfalta.

Značiće nam asfalt puno. Meni se u ovoj ulici nalazi i proizvodnja, a tu i živim. Lakše će biti za prevoz robe. Značiće i za sve ostalo. Možda će se sad još neko setiti da nešto radi kad ima bolje uslove, kaže Miloš Božinović.

Marijana Kesić, odbornica Skupštine grada Pančeva istakla je da zahvaljujući odgovornoj politici gradske vlasti, Banatsko Novo Selo je u prethodnom periodu dobilo više od 11 km puteva.

Kroz javno-privatno partnerstvo prošle godine smo asfaltirali osam ulica. Ove godine do Nove godine bi trebalo da bude završeno i ovih pet ulica u kojima se sada završavaju pripreme za asfaltiranje. Očekujemo da ćemo na proleće nastaviti sa radovima u našem selu. Meštani su jako zadovoljni. Svakodnevno nam se obraćaju i imaju samo reči hvale za sve što je do sad urađeno. Nadamo se da će se u narednom periodu raditi još više i da ćemo na proleće, s lepim vremenom, asfaltirati i ostatak ulica koje su ostale neasfaltirane, rekla je Marijana Kesić.

U prethodnom krugu asfaltiranja kroz projekat javno-privatnog partnerstva u Banatskom Novom Selu urađeno je oko 6,7 km asfalta u ulicama Bratstva Jedinstva, Žarka Zrenjanina, JNA, Železničkoj, Crepajski put, Mihaila Pupina i 27. marta.

Radovi se izvode i u Banatskom Brestovcu i u Dolovu, a nakon toga na red će doći Omoljica i ulice Vranjska, Varogasni Trg, Prvomajska, Ive Andrića, Cerska, Dunavska, Vuka Karadžića, Uroša Predića, Radnička i Banatska.

Za ovu godinu sve što je planirano i obećano građanima uspešno završavamo. Ponosni smo na ostvareni uspeh, a posla ima još mnogo. Grad vođenjem odgovorne politike i ravnomernim ulaganjem obezbediće sredstva za nastavak radova i u sledećoj godini. Politika predsednika Aleksandra Vučića nam je motiv da se borimo i radimo više, da pomeramo lestvicu i stvaramo uslove svim našim građanima bolju budućnost, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva.

Do danas, za 15 meseci otkako se sprovodi projekat javno-privatnog partnerstva u oblasti uređenja putne infrastrukture na teritoriji grada Pančeva s naseljenim mestima urađeno je 44,5 km puteva i 3 km pešačkih staza, a asfaltirano je 91 ulica.