DruštvoNaslovna

Investicija vredna 880 miliona dinara: Poslednja deonica puta Opovo – Debeljača gotova do kraja novembra

Poslednja deonica puta Opovo – Debeljača, u dužini od 2.2 kilometra, biće završena do kraja novembra. Trenutno se postavlja noseći sloj asfalta, zatim sledi habajući sloj asfalta i na kraju obeležavanje horizontalne i vertikalne signalizacije. Tokom izvođenja radova, kao alternativa, koriste se zaobilazni atarski putevi.

Radove su danas posetili predsednik Opštine Opovo Miloš Markov i predsednik Opštine Kovačica Jaroslav Hrubik, sa saradnicima.

Ovo je poslednja faza radova na putu Opovo – Debeljača. Sa velikim zadovoljstvom konstatujem da je gradilište izuzetno aktivno, veliki broj mašina je na terenu, izvođač je dao makismum da se radovi privedu kraju, u skladu sa zadatim rokovima. Završetak radova se očekuje krajem novembra, nakon toga sledi procedura da se ovaj put stavi u upotrebu, tako da u narednom periodu možemo očekivati da ovaj put postane funkcionalan sa svom pratećom dokumentacijom, sa izvršenim radovima i da napokon naše dve opštine umrežimo sa novom putnom infrastrukturom, rekao je Markov.

Najzad je kraj poslu koji je, po drugi put, započet 2018. godine. Prvi put se o izgradnji ovog puta govorilo 2011. godine, a najave su zaživele samo u gomili neispunjenih predizbornih obećanja bivše vlasti – a pare su isparile.

 

Sadašnja republička i pokrajinska administracija pokrenule su izgradnju ove saobraćajnice, važne za ceo južni Banat. Celokupna vrednost izgradnje puta Opovo – Debeljača je 880 miliona dinara. Radovi su finansirani iz sredstava Uprave za kapitalne investicije AP Vojvodine, podsetio je Hrubik.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je radove na izgradnji ove saobraćajnice u februaru 2019. godine.

Bivša vlast na čelu sa DS je taj put počela da gradi još 2011. godine, ali je novac prebačen firmi koja je brzo otišla u stečaj, dok su milioni nestali…Taj posao ćemo završiti što pre, kao i put Beograd – Zrenjanin i tako ćete biti uvezani sa srednjim Banatom, što će doprineti dolasku investitora, poručio je tada predsednik Vučić.

Podsetimo, pored ove dve saobraćajnice, gradiće se i autoput, koji će Beograd povezivati sa Rumunjom, čime Južnobanatski region postaje još atraktivniji za investitore.

Foto: Č.Vučković