DruštvoNaslovna

Sanacija zgrade ambulante u Banatskom Sokolcu

U naseljenom mestu Banatski Sokolac u toku je izvođenje radova na sanaciji krovne konstrukcije na objektu koji se nalazi u javnoj svojini Opštine Plandište. Izvođenje radova i tok realizacije projekta obišao je zamenik predsednika Opštine Plandište Dušan Ćurčić.

Sanacija objekata javne namene, naročito objekata u kojima se nalaze ambulante i mesne kancelarije su prioritet za sanaciju u narednom periodu. Objekat u Banatskom Sokolcu sastoji se od dela zgrade ambulante, a delom od trgovinskog objekta maloprodaje koji snabdeva meštane osnovnim životnim namirnicama. Sama krovna konstrukcija je prilično dotrajala i stoga je neophodno sanirati je po hitnom postupku, kako bi se sprečilo dalje propadanje objekta i nastanak štete veće vrednosti, rekao je zamenik predsednika Opštine Plandište Dušan Ćurčić.

S obzirom na velika investiciona ulaganja, sanacija objekta se izvodi fazno, do njenog potpunog uređenja. Obzirom da je zgrada ambulante objekat od javnog značaja lokalna samouprava je opredelila značajna novčana sredstva za sanaciju ovih objekata koji imaju široku namenu i veliki značaj za sve meštane Banatskog Sokolca.

Sanacijom postojećih objekata i izgradnjom i unapređenjem komunalne i saobraćajne infrastrukture nastavljamo sa realizacijom projekata, kako bi na svim poljima unapredili život građana Opštine Plandište, dodao je Ćurčić.