DruštvoNaslovna

Bolji dani za živinarstvo u Bečeju

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić posetili su porodičnu firmu „Aproprodukt Šinković“ u Bečeju, koja se bavi živinarstvom.

Dočekali su ih predsednik opštine Bečej Dragan Tošić sa saradnicima, kao i poljoprivrednici iz cele bečejske opštine.

Imajući u vidu da će se, posle tri decenije, pileće meso i jaja iz Srbije ponovo naći na tržištu EU, bio je to jedan od povoda što se ministar Nedimović zaputio do Bečeja.

 

 

Nakon obilaska farme ministar je razgovarao sa okupljenim poljoprivrednicima.

Teška su vremena i uspevamo da se održimo u konkurenciji velikih sistema zahvaljujući dobroj saradnji unutar Udruženja živinara. Očekujemo da nas država podrži ako zaživi izvoz pilećeg mesa i jaja. Mi u Udruženju živinara smo spremni da sačinimo zajedničku strategiju kako bismo ostvarili boljitak u našoj branši proizvodnje, rekao je Laslo Šinković.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, najavio je bolje dane za živinarstvo.

Iz ovog kraja sam i od ranije mi je poznata porodična firma „Agroprodukt Šinković“, koja iz godine u godinu beleži napredak. Ovakve porodične firme su potrebne Srbiji i Pokrajinski sekretarijat će im uvek biti na usluzi. Iskoristio bih priliku da najavim da će u godini pred nama buyet za poljoprivredu biti značajno veći, samim tim i za oblast živnarstva, rekao je Božić.

 

 

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je, takođe, apostrofirao uspešnost porodične firme „Agroprodukt Šinković“, koja je jedna od najznačajnijih poljoprivrednih firmi u najvećoj potiskoj opštini i prevazilazi njene i okvire pokrajine, jer je godinama u samom vrhu proizvođača živinarstvu Srbije.